Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Neagoe Mihaela
      7 iunie 2021
      6 urează frunze verzi

      De ce s-a uscat gazonul ? Cum se poate remedia aceasta problema ?

      Buna seara. In septembrie 2020 am plantat rulouri gazon pe 50 mp, care s-a comportat foarte bine, chiar si dupa iarna, fiind fertilizat la inceputul iernii, si in luna martie. Problemele au inceput in luna aprilie-mai cand au fost multe ploi si a inceput sa se usuce. Persoana care ne-a ajutat cu montarea gazonului ne-a spus ca ar fi o ciuperca si am aplicat tratament cu Dihane M-45 si Topsin, precum si fertilizator gazon ulterior. Din pacate lucrurile au evoluat nefavorabil, si gazonul s-a uscat aproape tot. Am scarificat cu o grebla simpla si am indepartat foarte mult gazon uscat inainte de aplicarea tratamentului pentru ciuperca si fertilizare. Va rugam sa ne sfatuiti ce am putea face in momentul de fata ?

      Va atasam pozele facute astazi. Multumim mult.

      # 91010

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 iunie 2021

      Buna ziua, va rugam sa ne mentionati cateva detalii suplimentare despre gazonul afectat. Ce ingrasaminte ati aplicat, mai exact si in ce concentratie? Ati depistat daunatori pe solul din zonele respective? Cat de des este udat gazonul?

      # 91082
      0 urează frunze verzi
    • NEAGOE MIHAELA
      7 iunie 2021

      Buna ziua. Am folosit Ingrasamant gazon Compo 3170, granule, de toamna, asigura protectie pentru iarna, 4 kg. Noi avem o suprafata de 50 m2 si am dat de 4 ori din acest ingrasamant. de doua ori in toamana – inceput de iarana si de 2 ori in primavara- sfarsit primavara. in Mai am dat ultima data. Insa inca se mai vad bobitele albe de la ingrasamant pe sol.

      legat de daunatori, am mai vorbit cu cpersoana care ne-a ajutat sa montam gazonul si a zis ca e posibil sa fie o ciuperca, de aceea am aplicat Topsin si Dihane. dar am data de 2 ori ( la interval de 7 zile distanta ), concentratie cum scrie pe plic, am cumparat si pulverizator pentru asa ceva.

      legat de udat, am udat o data pe saptamana pana sa vina caldura, dar in luna Mai a plouat foarte mult si a beneficiat de o cantitate mare de apa.

      poate va ajuta sa stiti si tipul de gazon – Royal Secetă – gazon rulouri – aceasta este descrierea de pe site furnizor ….( OxyGazon Royal Secetă, varianta potrivită de gazon care se păstrează verde intens chiar și în zilele în care temperaturile depășesc 35˚ Celsius. Speciile de Festuca Arundinacea au rolul de a înmagazina apa, iar peluza ta va fi pregătită să reziste verilor caniculare. OxyGazon Royal Secetă stabilizează solul, înrădăcinându-se frecvent la 40-60 de cm adâncime. Este un gazon matur ce dezvoltă rădăcini puternice, chiar și pe solurile sărate. Se pretează foarte bine în parcuri și grădini, fiind rezistent la trafic și ușor de întreținut, chiar și în zonele de semi-umbră)

      la cum arata acum gazonul, noi credem ca trebuie facuta o renovare serioasa.
      totusi nu intelegem ce s-a intamplat.

      Va multumim frumos pentru ajutor.

      # 91125
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        7 iunie 2021

        Din informatiile mentionate, cel mai probabil starea gazonului a fost determinata de fertilizarea necorespunzatoare, insa avand in vedere ca este afectat intr-o proportie destul de mare, nu se poate preciza daca isi va mai reveni. De regula, dupa infiintarea unei peluze cu gazon, nu se recomanda administrarea ingrasamintelor minerale, decat dupa cateva saptamani/tunderi aplicate, pentru a evita arderea radacinilor. Pe viitor, dupa reinfiintare, puteti avea intai in vedere administrarea catorva tratamente cu un ingrasamant organic, pe baza de microorganisme, care sa ajute la dezvoltarea unui sistem radicular sanatos si la fortifierea plantelor: AMN BonaVita, 500 ml, iar abia ulterior, sa interveniti cu ingrasaminte organo-minerale specfice pentru gazon.
        Totodata, este foarte important sa efectuati regulat lucrarile de intretinere din fiecare perioada si sa respectati sfaturile de ingrijire: Gazon - lucrari de intretinere.

        # 91154
        0 urează frunze verzi
    • Neagoe Mihaela
      7 iunie 2021

      Multumim pentru sfat. Oare conteaza si faptul ca pamantul pe care am plantat rulourile a fost infestat cu tot felul de materiale de constructii. Noi ne-am mutat aici de un an jumatate ( constructie noua- prin dezvoltator – aici au depozitat toate materialele de constructii) cand am sapat prima data pamantul am gasit var, bucati de sarma, lemn, ciment, etc. Am indepartat cat am putut, am curatat cat am putut. Oare ar fi bine sa facem ceva si in acest sens? Ne gandim ca poate si asta a influentat dezvoltarea gazonului. Multumim

      # 91162
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        7 iunie 2021

        Chiar daca este posibil ca solul sa fi fost contaminat cu deseuri rezultate din constructii, in fotografii se observa si alte specii de plante ce par a avea o crestere sanatoasa (trandafiri, conifere), asadar probabil solul nu a reprezentat un factor negativ in dezvoltarea gazonului.

        # 91175
        0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Gazon – peluze

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi