Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Gugila Mihaela
   1 aprilie 2021
   0 urează frunze verzi

   de ce s-a aplecat Yucca dupa transplantare?

   Am schimbat planta intr-un ghiveci mai mare in urma cu cateva saptamani si la un interval scurt de timp(cateva zile) am observat ca planta a inceput sa se aplece si frunzele de la baza se ofilesc. Mentionez ca era o planta foarte mare, cu 3 tulpini, pe care le-am pus fiecare intr-un ghiveci mare. Am scos fiecare tulpina, cu grija, fara sa ranesc radacinile(am pus planta intr-un vas cu apa pentru a putea indeparta pamantul vechi).
   Plantele sunt pe balconul inchis, unde temperatura este in jur de 18grade, lumina pe toata perioada zilei si sunt udate 1data pe saptamana.
   Pentru transplantare am folosit pamant Agro pentru palmieri, iar givecele au gauri pentru drenaj.
   Ce pot face sa nu pierd plantele?

   # 84693

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   1 aprilie 2021

   Buna ziua, avand in vedere infomratiile furnizate, simptomele au aparut in urma stresului suferit la transplantare. Astfel, pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a plantei in urma stresului suferit, este recomandata administrarea unui ingrasamant specific, precum AMN BonaVita, 500 ml. Este un ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantelor la factorii de stres. Poate fi administrat prin udare, in doza de 50 ml/10 litri de apa. Se recomanda efectuarea a 2-3 tratamente, la intervale de 10-14 zile. Ulterior, pentru a preveni carentele de microelemente, pe parcursul perioadei de vegetatie se poate administra un ingrasamant special pentru plantele decorative de interior: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml. Acesta se administreaza saptamanal, prin udare, in doza de 10 ml/1 litru de apa.
   De asemenea, in pozele atasate se observa ca aceasta este amplasata langa geam. Este indicat sa o feriti de curentii de aer, oscilatiile de temperatura etc. Mai multe informatii despre conditiile de mediu si ingrijire corespunzatoare sunt prezentate in articolul urmator: Yucca, informatii si sfaturi de ingrijire.

   # 84701
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Yucca

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi