Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Gugila Mihaela
   1 aprilie 2021

   de ce s-a aplecat Yucca dupa transplantare?

   Am schimbat planta intr-un ghiveci mai mare in urma cu cateva saptamani si la un interval scurt de timp(cateva zile) am observat ca planta a inceput sa se aplece si frunzele de la baza se ofilesc. Mentionez ca era o planta foarte mare, cu 3 tulpini, pe care le-am pus fiecare intr-un ghiveci mare. Am scos fiecare tulpina, cu grija, fara sa ranesc radacinile(am pus planta intr-un vas cu apa pentru a putea indeparta pamantul vechi).
   Plantele sunt pe balconul inchis, unde temperatura este in jur de 18grade, lumina pe toata perioada zilei si sunt udate 1data pe saptamana.
   Pentru transplantare am folosit pamant Agro pentru palmieri, iar givecele au gauri pentru drenaj.
   Ce pot face sa nu pierd plantele?

   #84693 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   1 aprilie 2021

   Buna ziua, avand in vedere infomratiile furnizate, simptomele au aparut in urma stresului suferit la transplantare. Astfel, pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a plantei in urma stresului suferit, este recomandata administrarea unui ingrasamant specific, precum AMN BonaVita, 500 ml. Este un ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantelor la factorii de stres. Poate fi administrat prin udare, in doza de 50 ml/10 litri de apa. Se recomanda efectuarea a 2-3 tratamente, la intervale de 10-14 zile. Ulterior, pentru a preveni carentele de microelemente, pe parcursul perioadei de vegetatie se poate administra un ingrasamant special pentru plantele decorative de interior: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml. Acesta se administreaza saptamanal, prin udare, in doza de 10 ml/1 litru de apa.
   De asemenea, in pozele atasate se observa ca aceasta este amplasata langa geam. Este indicat sa o feriti de curentii de aer, oscilatiile de temperatura etc. Mai multe informatii despre conditiile de mediu si ingrijire corespunzatoare sunt prezentate in articolul urmator: Sfaturi, ingrijire, cultivare, Yucca.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.