Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cristina
      7 septembrie 2021
      0 urează frunze verzi

      De ce rosiile au parti albe si tari in interior

      Buna ziua,
      Multe dintre tomatele de anul acesta si foarte multe anul trecut, au in interior portiuni albe, tari, fibroase, uneori sunt prezente doar imediat sub coaja alteori cuprind si miezul. Rosiile afectate sunt foarte tari, nu au zeama si nici gust, efectiv nu pot fi mancate (raman tari chair si dupa fierbere). Anul acesta am folosit seminte cumparate la plic, iar anul trecut am cumparat rasadul de rosii de la o sera. Cand au aparut problemele anul trecut i-am intrebat pe cei de la sera ce se intampla mi s-a spus ca probabil avem o ciuperca in sol care le afecteaza. Imi puteti spune ce fel de ciuperca este si cum se poate combate? Mentionez ca atat anul trecut cat si anul acesta rosiile au fost tratate astfel: Cidely top, Karate Zeon, Albit si Foliplant (in luna mai), Vertimec, Alcupral, Teldor, Foliplant (in iunie), Movento, Teldor, Cidely top, Foliplant, Bionat si zeama bordeleza (in iulie), Ridomil Gold, Ortiva top, Teldor, Coragen, Albit (in august) . Multumesc!

      # 106448

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 septembrie 2021

      Buna ziua, simptomele din imagine par sa indice o dereglare fiziologica determinata de mai multi factori precum: exces de azot si aprovizionare slaba cu potasiu pe parcursul dezvoltarii fructelor, temperaturi ridicate, sol cu pH ridicat etc.
      Pe viitor, pentru a mari rezistenta plantelor la factorii de stres si pentru o buna legare si dezvoltare a fructelor, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant precum Microcat OLE, 1 litru .
      De asemenea, pentru a le asigura o crestere sanatoasa si viguroasa, ca ingrasamant de baza pentru tomate, puteti aplica prin incorporare in sol Ingrasamant Manna Bio Tomatendunger, 1 kg (mai multe informatii despre dozajul si perioadele de aplicare sunt descrise in pagina produsului).
      In plus, pentru o dezvoltare corespunzatoare, este important sa respectati un plan de fertilizare optimizat cerintelor legumelor: https://www.botanistii.ro/blog/plan-fertilizare-legume-in-solar/.

      # 106471
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tomate-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tomate, Rosii

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi