Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mihu Alida
      22 septembrie 2021
      0 urează frunze verzi

      De ce palmierul Areca are gauri si pete maronii la baza tulpinii?

      In vara il udam de două ori pe saptamana, iar de cand a inceput toamna o dată pe săptămână. De puțin timp am vazut ca pământul miroase a putred, a mucegai iar tulpinile începeau să se putrezeasca si sa cada. Asa ca am inceput sa il ud si mai rar, o dată la o săptămână jumatate crezând că e din cauza udarii excesive. Tin sa mentionez ca il pulverizam mereu pe frunze. Vara in fiecare zi sau la doua zile, iar acum cam la 2-3 zile. Frunzele incepeau sa se usuce la varfuri asa ca am cautat si am gasit ca s-ar putea sa fie din cauza umiditatii scazute din aer. Am luat un umidificator pentru camera, dar frunzele tot asa se uscau la varfuri. Umiditatea din aer a fost mereu peste 50%-55%. Este situat intr o camera luminoasă, nu foarte aproape de fereastra, temperatura este normală in jur de 22°. Am citit mai mult si am crezut ca are rădăcina putrezita sau o ciuperca pentru că daunatori nu prezenta. M-am gândit să îi schimb pământul si sa elimin rădăcinile putrezite, dar am gasit la aproximativ toate tulpinile care nu au putrezit aceste gauri si pete maronii la baza lor si nu stiu exact ce sa mai fac… sunt daunatori totusi sau vreo ciuperca. Acum le-am pus într-un pamant nou iar ghiveciul l-am spălat, dar nu stiu daca isi vor mai reveni…Se mai poate salva palmierul? Nu stiu exact ce are…

      # 108002

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 septembrie 2021

      Buna ziua, putrezirea radacinii a fost determinata de umiditatea ridicata, persistenta la nivelul substratului. Totodata, este important de mentionat ca umiditatea ridicata (constanta) este un factor ce favorizeaza dezvoltarea patogenilor si implicit diverse simptome de afectiune. Din pacate, avand in vedere starea actuala a palmierului, cel mai probabil nu isi va mai reveni. Pe viitor, pentru a preintampina astfel de probleme se recomanda respectarea cerintelor specifice de ingrijire (Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire), precum si consultarea sfaturilor specialistilor la primele semne de afectiune.

      # 108076
      0 urează frunze verzi
      • Mihu Alida
        23 septembrie 2021

        Multumesc!

        # 108127
        1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi