Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mihaela
      27 august 2021
      0 urează frunze verzi

      De ce nu se coc integral tomatele?

      Buna ziua! Tomatele din sera se coc cu capac. Am acelasi soi si in gradina si se coc normal, doar cu cele din sera am probleme. In sera am facut fertilizare in toate fazele, dupa o schema de fertilizare. Sunt tomate hibrid. In jur la 100 de fire au problema aceasta. Anul acesta s-au copt oricum toate foarte greu, nu stiu care a fost problema. Daca le culeg si le pun în cutii si le las mult timp, pana la urma se înroșește „capacul” dar tot nu sunt coapte in totalitate. Care ar fi soluția?
      Multumesc!

      # 104922

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 august 2021

      Buna ziua. Simptomele din imagine par sa indice o dereglare fiziologica. Acest fenomen poate fi determinat de mai multi factori precum: aprovizionare slaba cu potasiu pe parcursul dezvoltarii fructelor, temperaturi ridicate, sol cu pH ridicat etc.
      Pe viitor, pentru a mari rezistenta plantelor la factorii de stres si pentru o buna legare si dezvoltare a fructelor, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant precum Microcat OLE, 1 litru .
      De asemenea, pentru a le asigura o crestere sanatoasa si viguroasa, ca ingrasamant de baza pentru tomate, puteti aplica prin incorporare in sol Ingrasamant Manna Bio Tomatendunger, 1 kg (mai multe informatii despre dozajul si perioadele de aplicare sunt descrise in pagina produsului).
      In plus, pentru o dezvoltare corespunzatoare, este important sa respectati cerintele de mediu si de ingrijire specifice tomatelor. Mai multe informatii se regasesc in articolul nostru (Tomate, informatii despre tehnologia de cultura).

      # 105000
      1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tomate-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tomate, Rosii

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi