Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Oana
      30 ianuarie 2023
      9 urează frunze verzi

      De ce nu creste Sansevieria dupa plantare?

      Buna ziua,
      Am aceasta planta din vara, de cand am plantat o nu a crescut absolut deloc. Provine dintr un lastar mai mare, este plantata cu radacini, pare sanatoasa, dar in pot sa inteleg de ce nu creste deloc, mai ales, tinand cont ca este o planta cu crestere accelerata

      # 152448

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      31 ianuarie 2023

      Buna ziua. In cazul in care nu ati observat simptome neobisnuite, se recomanda respectarea conditiilor de mediu si de ingrijire optime pentru aceasta specie, detaliate in articolul nostru: Sansevieria, informatii si sfaturi de ingrijire. In plus pentru stimularea pornirii in vegetatie se recomanda administrarea unui ingrasamant natural, ce stimuleaza formarea si dezvoltarea radacinilor si, implicit, cresterea sanatoasa a plantelor, precum AMN Verde, 500 ml, prin udare la radacina, in doza de 30 ml/ 10 L apa, conform instructiunilor de pe eticheta produsului. La o udare se administreaza o cantitate de solutie egala cu cantitatea de apa utilizata la o udare normala. Simultan, se poate aplica foliar un ingrasamant cu efect de imbunatatire a procesul de fotosinteza, precum Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml sau Spray Luciu pentru Frunze Blatt-Fit, 500 ml, conform instructiunilor de pe eticheta fiecarui produs in parte.
      In plus, prezenta mucegaiului la suprafata substratului este indicator de umiditate ridicata la nivelul substratului sau de un complex de factori neprielnici (ex. caldura insuficienta si umiditate ridicata a aerului). Daca considerati ca este necesar (eventual daca se va instala mai mult mucegai), puteti avea in vedere inlocuirea stratului superficial al substratului cu unul nou, proaspat, precucm Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri, fara deranjarea radacinilor (pentru a nu expune planta unui stres suplimentar). Ulterior puteti avea in vedere efectuarea unui tratament prin udare la radacina, cu un fungicid biologic precum Dynamic, 100 g, in doza de 10 g/ 10 L apa. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. In cazul acesta, administrarea se va realiza in asa fel incat intervalul de actiune al ingrasamintelor si al fungicidului sa nu se suprapuna (se va evita aplicarea ingrasamintelor intr-un interval de 10-14 zile zile inainte si dupa efectuarea tratamentului cu fungicid).
      Totusi, avand in vedere stagnarea din crestere pentru o perioada lunga de timp, nu se poate preciza evolutia plantei pe viitor. Pentru alte informatii, va stam la dispozitie.

      # 152542
      2 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Sansevieria

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi