Vezi 3 fire de răspunsuri
  • robert
   22 iulie 2015

   de ce in mijlocul verzei se formeaza un nod si nu se formeaza capatana

   de ce in mijlocul verzei se formeaza un nod si nu se formeaza capatana ?

   #72132

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   23 iulie 2015

   Sunt mai multe posibilitati pentru care pot aparea simptomele mentionate de dumneavoastra, printre care : aplicarea excesiva de ingrasaminte sau lipsa resurselor din sol, temperaturile foarte mari, atacul unui daunator sau boli. Puteti efectua un tratament cu un fungicid cum ar fi Dithane (Dithane M 45, 20 g ) impreuna cu un acaricid cum ar fi Nissorun (Nissorun 10 WP, 5 g). Dupa o perioada de 7 zile se poate repeta tratamentul cu Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g) impreuna cu Actara (Actara 25 WG, 1.5 g).

  • morea ionel
   11 septembrie 2015

   De ce varza putrezeste pritre frunze,putrezeste cotorul in interior pina cade capatina si am viermi verzi si melci mersi

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   11 septembrie 2015

   Daca varza emite si un miros deranjant in momentul putrezirii, inseamna ca este afectata de putregaiul umed. Se pot efectua tratamente cu fungicide cum ar fi Bravo (Bravo 500 SC, 20 ml) sau Alcupral (Alcupral 50 PU, 1 kg).
   Acei vermi vierzi pot fi larvele unui daunator ca buha verzei, iar pentru combaterea acestora se aplica insecticide cum ar fi Decis Mega (Decis Mega EW 50, 5 x 3 ml) sau Karate Zeon (Fastac 10 EC).
   Pentru combaterea limacsilor din cultura de varza se poate aplica Optimol (Optimol, 100 g). Acesta se poate aplica prin depunerea granulelor direct pe sol. Puteti opta si pentru o capcana eco impotriva melcilor (Capcana Eco Melci, set 2 bucati).

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

de ce in mijlocul verzei se formeaza un nod si nu se formeaza capatana Comunitatea Botanistii
Legume
Varza

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Danut
  20 octombrie 2021
  varza – ce sunt aceste gauri? Comunitatea Botanistiivarza – ce sunt aceste gauri? Comunitatea Botanistii
  Cu ce pot stropit ca sa elimin aceasta problema.
  0
  2
  Trimite
  Danut
  23 august 2021
  De ce s-au găurit frunzele la varza Comunitatea BotanistiiDe ce s-au găurit frunzele la varza Comunitatea Botanistii
  Îmi puteți spune cum sa combat aceasta problema la varza.
  0
  3
  Trimite
  Gabriela
  2 noiembrie 2020
  Varza atacata de daunatori Comunitatea BotanistiiVarza atacata de daunatori Comunitatea Botanistii
  In o cultura mica de varza, lot 1-10mp, am gasit daunatori, arata ca niste limaxi dar sunt de dimensiuni mici, lungime 1-3cm, latime 0,5-1 cm, de culoare alb pe o parte si maro inchis pe cealalta, situati la cotor. In zona era murdarie neagra. Seara, cand au iesit pe frunzele exterioare, erau foarte cleiosi. Mentionez ca am dat cu Mospilan si Decis prin august -septembrie, cate o data. De-abia cand am inceput sa recoltez am constatat prezenta lor. Cultura este la soare, am udat pana in septembrie de 2-3 ori pe saptamana, iar dupa aceea 1 data pe saptamana pentru ca nu a mai fost nevoie (era ud pamantul). Mentionez ca semintele sunt de varza de Buzau de la Agro. In alta zona a gradinii ,lot 2, am un alt strat de aceleasi dimensiuni dar acolo nu a legat deloc varza. Aceasta este mai la umbra. Nu cunosc provenienta semintelor Pozele atasate sunt de la lot 1. Intrebari: 1. Ce insecta a atacat lotul 1? Cu ce pot sa stropesc? Mai pot sa stropesc acum? Dupa cat timp pot sa recoltez? Faptul ca am observat o substanta lipicioasa pe frunzele bune ale verzei mai permite sa o folosesc cruda (suc de exemplu)? 2. De ce nu leaga varza de pe lot 2? Cu multumiri.
  1
  1
  Trimite
  Ionuț Mortoiu
  7 septembrie 2020
  Buna ziua,ma confrunt cu o problemă la varză, am stropit cu coragen si l-am coragen si l-am combinat cu decis expert +foliar almagerol, apărut pe fruneze o culoare ruginie sa îngălbenit fruzele,ce tratament trebuie sa folosesc pentru regenerare? Pot să folosesc un fungicid ridomil gold +insecticid actara+foliar almagerol, este ok ,astept raspuns, mulțumesc frumos!
  0
  1
  Trimite
  fliorind
  24 iulie 2020
  in sol argilos -lutos erge varza?
  0
  1
  Trimite