Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Daniel Szatmari
   31 mai 2021

   de ce mi se ofilesc frunzele la cais?

   Am facut in primavara a spalare a caisului cu zeama bordeleza 1%, acum 3 saptamani am stropit cu Score+Mospilan, anul acesta nu a beneficiat de taieri, ieri am observat ca s-au ofilit frunzele doar pe anumite crengi,nu pe intreg pomul, de urgenta am stropit din nou cu Score+Dithane+Mospilan (fiind sambata dupa amiaza doar astea aveam la indemana), ploi au fost multe in ultimele zile si frig, locatia com.Harman, jud.Brasov, flori anul acesta nu a avut deloc probabil inghetate, toti mugurii florari se sfarmau la atingere.

   #90022

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   31 mai 2021

   Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare adecvata, va rugam sa atasati cateva fotografii focalizate cu ramurile afectate si sa ne precizati daca ati sesizat prezenta vreunui daunator. Totodata, va rugam sa sectionati o ramura, pentru a putea observa daca tesutul este sanatos. De asemenea, ati eliminat partile afectate inainte de aplicarea tratamentelor?

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   8 iunie 2021

   In cazul caisului, in general, simptomele de ofilire a frunzelor apar in urma umiditatii excesive, persistente la nivelul radacinilor (mai ales ca ati precizat ca a fost o perioada ploioasa, cu fluctuatii de temperatura), ce blocheaza procesele de absorbtie pe anumite portiuni ale radacinii. Astfel, se recomanda inlaturarea vegetatiei de la baza pomului si mentinerea unei portiuni de teren bine afanata, pe toata aria radacinilor. Ulterior, dupa eliminarea vegetatiei, pentru a imbunatati calitatea solului si pentru a stimula cresterea sanatoasa, precum si intensificarea proceselor de absorbtie, se recomanda aplicarea periodica, prin udare, a unui ingrasamant organic, bogat in microorganisme benefice, precum: Recharge, 250 g.
   In plus, pentru a preveni atacul bolilor/daunatorilor, se recomanda efectuarea tratamentelor in functie de fenofaza, prezentate si in urmatorul program de tratamente: Cais – Program de tratamente.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

de ce mi se ofilesc frunzele la cais? Comunitatea Botanistii
Pomi fructiferi
Cais

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec