• Acest subiect are 9 răspunsuri, 3 voci și a fost actualizat ultima dată 21 iunie 2023 la 16:01 de Emilia L.
Vezi 5 fire de răspunsuri
    • Rodi
      26 septembrie 2021
      2 urează frunze verzi

      De ce mi se înroșește tuia din interior spre exterior?

      Buna ziua,
      Cam de o luna am mai multe probleme cu tuia, unii se usuca de verzi, unii au tulpina crapata, iar de doua saptamani cam toti au din interior spre exterior crenguțele rosii ruginii. Prin august am avut probleme niste probleme care mi_ati spus ca sunt arsuri solare si tot de atunci am adus la teren o catelusa careia i_am dat drumul prin curte iar ea se tot perinda printre tuia si noi credem ca poate din cauza ei se intampla pomisorilor degradarea. E posbil ca din cauza ei sa se intample la tuia ceva? Nu am vazut_o sa isi faca nevoile la ei. Intrebarea este cum sa Procedez, sa curat tot ce este rosiatic si sa tratez sau isi mai revin cu tratament? Ele nu sunt uscate, sunt doar rosii. Iar la cei care sunt uscati de verzi au pe interior tulpina crapata. Va rog ajutati_ma sa ii salvez. Multumesc.

      # 108288

      9 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 septembrie 2021

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati cateva fotografii relevante cu tuia (facute de aproape, cat si in ansamblu). De asemenea, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre plante: unde sunt amplasate, care sunt conditiile de mediu (sol, lumina, umiditate)? Cat de des le udati si cum se realizeaza udarea? Ati aplicat vreun tratament/ingrasamant? Se observa prezenta vreunui daunator?

      # 108359
      0 urează frunze verzi
      • Rodi
        28 septembrie 2021

        Am atasat poze dar mai atasez o data. Tuile sunt plantate intr_un loc cu soare in exces, vara s_au udat cam din 3 in zile.. Uneori din 2 in doua cu 5l fiecare. Nu am aplicat niciun tratament. Daunatori am gasit, păianjeni si viespii in vara, acum doar paienjeni dar nu au toti, in schimb de roseala sunt toti afectati. Solul nu este nisipos. Va rog sa imi spuneti daca acel caine este vreun pericol l pt ei. Si de ce unii au tulpina crapata. La un moment dat au avut arsura solara si ne_am speriat ca nu au fost udati suficient si i_am udat mai mult cu furtunul. Asta cam din august. Dar nu inteleg ce s_a intamplat cu cei ce sunt verzi si se usuca asa dr verzi.

        # 108391
        0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      28 septembrie 2021

      Din informatiile oferite, cel mai probabil simptomele au fost determinate de udarea necorespunzatoare. Astfel, este important ca udarea sa se faca moderat, cu cantitati suficiente de apa, insa lasand solul sa se usuce intre udari. Este indicat sa asigurati, mai degraba, o cantitate suficienta de apa, la intervale mai lungi de timp (decat volume mai mici, administrate des).
      In continuare, este indicat sa indepartati portiunile afectate, apoi sa efectuati un tratament preventiv cu un fungicid precum Coppermax, 30 g, in doza de 30 g/15 L apa, aplicat prin pulverizare.
      In plus, in aceasta perioada, pentru a creste rezistenta plantelor la inghet si alte conditii capricioase din sezonul rece, le puteti administra un ingrasamant granular precum: Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg. Incepand din primavara si pe tot parcursul perioadei de vegetatie, pentru o buna crestere si dezvoltare, se recomanda respectarea unui plan de fertilizare echilibrat: Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi.
      In ceea ce priveste animalul, la contactul cu urina acestuia apar simptome de innegrire a ramurilor, localizate la baza arborelui. Daca nu se observa aceste simptome, atunci nu reprezinta motiv de ingrijorare.
      Referitor la tulpina, va rugam sa atasati cateva fotografii clare cu simptomele observate, pentru a va putea ajuta cu o recomandare.

      # 108401
      0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 octombrie 2021

      Buna ziua. Fotografia atasata nu este suficient de clara. Va rugam sa atasati cateva fotografii mai clare (facute in timpul zilei) cu simptomele de pe tulpina, cat si cu arborii in ansamblu.

      # 108894
      0 urează frunze verzi
    • Rodi
      8 octombrie 2021

      Bună seara. As atasa mai multe poze dar nu pot decat una. Ei sunt uscati mai toti din păcate. Sambata le aplic tratamentul pe care mi l_ati dat pt roseala din interior dar va rog sa imi spuneti ce e cu crapaturile acelea. Nu avea niciunul asa ceva.

      # 109238
      0 urează frunze verzi
    • Sirbu Raluca
      19 iunie 2023

      Buna! Am si eu o problema si as vrea sa ma lămuriti dumneavoastră.
      Am pus in curte TUI si intre ele cam la 1m am pus trandafiri si nelămurire mea este următoarea , ca trandafiri le ar putea face ceva tuilorr , cum ar fi ca nu s-ar dezvolta ele cum trebuie si ca din cauza lor ar fi îngălbenite , roșii.
      Este adevărat?

      # 172572
      0 urează frunze verzi
      • Emilia LCunoscător
        21 iunie 2023

        Buna ziua. Amplasarea trandafirilor langa tuia nu ar trebui sa stanjeneasca in vreun fel cresterea tuilor si nu se cunosc informatii despre o eventuala relatie antagonista intre cele doua specii.
        Daca aveti probleme cu tuile, ne-ar ajuta cateva fotografii cu acestea si cateva informatii cu privire la ingrijirea lor.

        # 172894
        0 urează frunze verzi
Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi