Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Andreea
      4 iulie 2021
      0 urează frunze verzi

      de ce isi pierde buxusul din culoare?

      Buna seara! Revin cu o intrebare ce tratament as putea comanda pt buxusii care incep sa isi piarda din “verdele acela intens”, se ingalbeneste pe interior la fel si frunza isi pierde culoarea…m-am uitat cu atentie dar nu am obs nici un inamic! Multumesc frumos!

      # 96433

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 iulie 2021

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare adecvata, va rugam sa ne precizati mai multe detalii: cand au debutat simptomele? care sunt conditiile de mediu (temperatura, umiditate), la ce interval se realizeaza udarea? cand s-a realizat plantarea, in ce mod? ati administrat vreun tratament/ingrasamant de curand? De asemenea, va rugam sa sectionati o ramura si sa ne precizati daca tesutul este sanatos sau este uscat/brunificat.

      # 96483
      1 urează frunze verzi
      • Andreea
        6 iulie 2021

        Buxusii i-am plantat acum 6 sapt cu tot cu pamantul lor, nu s a folosit nici un tratament pt ei, unde sunt plantati au soare pana pe dupa amiaza iar udarea in functie de vreme ( 2 x/sapt pana balteste apa) Simptomele au debutat cu aprox de 1-2 sapt in loc de verdele acela intens se duce culoarea spre auriu, cand se sectioneaza ramura este putin uscata si se vad pete mici albe( f putine) ca un mucegai!? ce tratament pot folosii ca sa isi revina sa nu ii pierd! Multumesc frumos!

        # 96798
        1 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          6 iulie 2021

          Din informatiile furnizate, cel mai probabil simptomele de uscare au aparut in urma stresului suferit la plantare (Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali). In cazul buxusului, este foarte important ca acesta sa se planteze cu balot de pamant pe radacina, iar sistemul radicular sa fie bine dezvoltat, proportional cu varsta acestuia, pentru a putea sustine noile cresteri vegetative, precum si desfasurarea normala a proceselor specifice radacinii. Daca sistemul radicular nu este dezvoltat corespunzator sau radacinile au fost fasonate sever inainte de achizitionare, exista posibilitatea ca la o perioada de timp dupa plantare, arbustul sa inceapa sa se usuce ireversibil, fara a exista un motiv evident. Avand in vedere starea actuala a buxusului, nu se poate preciza daca plantarea s-a realizat cu succes, insa, daca prezinta ramuri verzi, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant natural care sprijina si inradacinarea: AMN BonaVita, 500 ml. Se dizolva 50 ml/10 L apa si se aplica prin udare la radacina (afanati putin solul, inainte de aplicare). Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 10-14 zile. Ulterior, ii puteti urmari evolutia, insa, asa cum am precizat, nu se poate mentiona cu exactitate cum va raspunde in urma aplicarii ingrasamantului, luand in considerare aspectele expuse.

          # 97021
          1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

buxus-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Buxus

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi