Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Marcel Berbecar
      8 aprilie 2021
      3 urează frunze verzi

      De ce ingalbenesc rasadurile de tomate

      De ce la rasadurile mele de rosii, dezvoltate foarte bine pana acum, au inceput sa se ingalbeneasca funzele de jos iar unele se pateaza si apoi petele se usuca. Le-am tratat de 2 ori cu previcur si cu Cropmax ultima data acum 2 zile. Le-am crescut in casa iar de 10 zile le scot in solar, inde temperaturile sunt intre 18 si 30 grade, iar noaptea stau in casa la aprox 16 grade. Este adevarat ca fenomenul a aparut la cateva zile dupa cateva zile de la scoaterea in solar dar vreau sa aiba mai mult soare si sa le aclimatizez. Primavara asta este foarte capricioasa si stresanta chiar si pentru noi. Astept un sfat competent. Multzumesc.

      # 85586

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 aprilie 2021

      Buna ziua! Daca simptomele au aparut in urma mutarii regulate a rasadurilor in solar/in interior, atunci variatiile conditiilor de mediu (in special, temperatura) au provocat rasadurilor un stres abiotic, determinand ingalbenirea frunzelor si necrozarea usoara a tesuturilor. In acest caz, dupa transplantarea rasadurilor, le puteti aplica 2-4 tratamente cu un fertilizant foliar care sa sprijine depasirea starilor de stres si rezistenta plantelor: Terra-Sorb Foliar, 100 ml. Doza indicata este de 25 ml/10 L apa, iar stropirile se pot efectua la intervale de 10-14 zile. De asemenea, tot la transplantarea rasadurilor, puteti administra cateva tratamente prin udare, cu un ingrasamant care sa stimuleze dezvoltarea radacinilor, activitatea microbiologica din sol si procesele de absorbtie in planta: AMN BonaVita, 500 ml. Doza recomandata este de 30 ml/10 L apa, iar tratamentele se pot aplica la intervale de 1-3 saptamani.
      Incepand din luna mai, pe parcursul perioadei de vegetatie, ca ingrasamant de baza pentru tomate, puteti aplica prin incorporare in sol Ingrasamant Manna Bio Tomatendunger, 1 kg (Mai multe informatii despre dozajul si perioadele de aplicare sunt descrise in pagina produsului).
      In plus, impotriva bolilor si daunatorilor ce pot aparea in cultura de tomate, puteti aplica stropirile specifice, urmand tabelul urmator: Tomate - Program de tratamente.

      # 85611
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

tomate-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tomate, Rosii

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi