Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mirela Tabacaru
      9 ianuarie 2022
      0 urează frunze verzi

      De ce frunzele Monsterei s au facut maro?

      Buna ziua.
      Am aceasta Monstera de 4 luni.. acum 2luni i am schimbat pamantul. Si de atunci a inceput sa nu se mai simta bine. A inceput la vreo 3-4 saptamani sa aiba maro pe marginea frunzelor mari. Si cele mici sa se ingalbeneasca. Am inlaturat imediat frunzele afectate. Pamantul era special pt palmieri si plante verzi, combinat cu perlit 20%. Temperatura e aprox 22 grade. Si cand sunt plecata : 15-20 grade. E asezata la lumina indirecta , langa o fereastra sudica. O ud la 2 saptamani, cand pamantul pare uscat cel putin 5 cm la.suprafata. am fost uimita sa vad , cand am schimbat pamantul ei original , ca pamanutul era umed ( iesea apa din el la stors) desi n o udasem 2 saptamani … erau multe radacinute mici care au fost inlaturate , neputand sa le pastrez cand am desfacut pamantul vechi umed. Planta a suferit un stress mare sigur atunci la mutarea in alt ghiveci. Am folosit bio frussingdunger fur zimmerpflanzen, yokosan, bio pflanzenspray ackerschachtelhalm. O mai pot salva? Multumesc

      # 114936

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      10 ianuarie 2022

      Buna ziua, din imaginile adaugate si din descrierea dumneavoastra planta pare sa sufere din cauza cumularii mai multor factori de mediu, aparuti in urma transplantarii. Planta poate fi afectata totusi si de un patogen, de aceea este indicata aplicarea produsului Dynamic, 100 g, doza fiind de 10 g/10 L apa. Se recomanda inlaturarea cu ajutorul unei forfecute partile afectate din varful frunzelor. Se recomanda aplicarea unuia dintre produsele pe care le aveti deja achizitionate. Pentru alte informatii despre ingrijirea acestor specii puteti urmari articolul nostru Monstera, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 115004
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Monstera

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi