Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Macovei Marian
   16 iunie 2021

   de ce frunzele de la vinete la baza se vestejesc, se inmoaie si se ingalbenesc?

   Buna ziua am vinete in solar la inceput de rod, arata bine dar au inceput sa se inmoaie sa se vestjeasca frunzele de la baza dupa care se ingalbenesc pur si simplu sint ca o carpa ,m-am uitat atent pe suprafata lor si am indentificat niste insecte f mici ,plate cu picioruse multe 4-6, albe la culoare dar cand au aparut primele frunze cu aceasta manifestare am tratat cu vetimec si laser dat tot se mai manifesta fenomenul iar insectele care le gasesc acum sint moarte.
   Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Multumesc

   #92393 Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   16 iunie 2021

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati cateva fotografii relevante cu vinetele, in care sa se observe simptomele mentionate. De asemenea, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre plante: unde sunt amplasate, care sunt conditiile de mediu (sol, lumina, temperatura)? La ce interval de timp realizati udarea? Cand au debutat simptomele, mai exact? Ati aplicat vreun ingrasamant? In prezent, se mai observa prezenta vreunui daunator pe plante? In sectiune transversala, tulpina este brunificata?

  • Macovei Marian
   16 iunie 2021

   Sant in solar, conditiile de mediu sint bune ,udarea in functie de temperatura o fac odata la 3-4 zile ,primele frunze am obsevat ca au fost afectate in zilele cu temperatura mai mare tulpina arata ok la fel si planta in sine doar ca unele frunze pur si simplu se ofilesc si dupa aia se ingalbenesc, am trimis si niste poze pe plante se opserva daunatorii (par a fi morti)de care am zis mai sus, mai precizez ca am aplicat vertimec si laser dar chiar si azi cand am facut pozele sint inca frunze afectate altele decat cele pe care le-am rupt

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Vinete

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Anisia Cristina Serban
  3 septembrie 2021
  Am stropit cu vertimec zebra si floramec
  0
  1
  Daniel Mocanu
  18 iulie 2021
  vinete in spatiu neprotejat, fara tratamente chimice, stropite cu macerat de urzica, irigate prin picurare la doua zile.
  1
  4
  Cosmin
  16 iunie 2021
  Va rog sa ma ajutați cu o recomandare de tratament daca se poate sau o metoda de combatere. O zi cu soare va doresc !
  0
  3
  Dorin
  14 iunie 2021
  Buna ziua, Pentru vinetele sădite in solar pe rânduri alaturi de roșii și ardei gras, atacate de insectele din imagine ce tratament disponibil îmi puteți recomanda? Multumesc!
  0
  1
  Maria
  2 iunie 2021
  Din ce cauza sta frunză asa strânsă? Am fertilizat cu azot și complexa echilibrat și am stropit cu vertimec. Din ce cauza este asa? Ce ii pot da?
  0
  3