Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Lovas Mihnea
   7 iunie 2021

   De ce frunzele de clementin se incovoiaza si pica, iar fructele devin zbarcite

   Buna ziua. Am un clementin cam de o luna, iar inca de la primele zile de cand l-am primit frunzele au inceput sa se incovoieze si sa pice iar fructele au devenit zbarcite. Amplasarea lui este pe terasa, razele soarelui sunt pana pe la ora 12. Lam udat cu apa filtrata (folosind o cana filtranta) la temperatura camerei la interval de 10 zile, si intre udari am folosit si un pulverizator de apa. Acum cateva zile am pus in ghiveci doua bare de ingrasamant universal de la Agrol, am cumparat si ingrasamant lichid pentru citrice, pe care nu l-am aplicat deoarece pamantul este inca ud.
   Care ar putea fi cauza caderii frunzelor? Multumesc

   #90962

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   7 iunie 2021

   Buna ziua, in urma informatiilor si fotografiilor trimise, cel mai probabil clementinul prezinta simptome de deshidratare. Trebuie mentionat faptul ca plantele nu absorb apa imediat dupa udare, ci mai intai, substratul trebuie sa se impregneze suficient. Daca in momentul udarii, apa traverseaza rapid mranita, atunci este mai indicata udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 min, pentru a permite saturarea substratului. In plus, daca optati tot pentru udarea clasica, trebuie sa va asigurati ca ii administrati un volum de apa suficient, la intervale mai scurte de timp, astfel incat substratul sa se mentina reavan. Momentan, deoarece a fost achizitionat recent, pentru a sprijini regenerarea si aclimatizarea plantei, se recomanda administrarea unui ingrasamant precum AMN BonaVita, 500 ml, 50 ml/10 L apa, indicat in situatiile de stres.
   Ulterior, avand in vedere ca citricii sunt plante ce necesita cantitati relativ ridicate de nutrienti, se recomanda aplicarea regulata a ingrasamantului pentru citrici.
   Mai multe informatii despre ingrijirea acestor plante sunt descrise in articolul nostru: Sfaturi, ingrijire, cultivare, citrici.

  • Lovas Mihnea
   9 iunie 2021

   Mulțumesc frumos pentru răspuns. Între timp au căzut toate frunzele. Pe ramuri văd că acesta încearcă sa crească frunze noi. Credeți că își va reveni?
   Obișnuiesc că seara sa îl iau de pe terasa și sa îl duc în casa, deoarece temperatura noaptea scade foarte mult. Credeți că îl poate afecta?
   Mulțumesc!

   • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
    9 iunie 2021

    Si oscilatiile mari de temperatura pot reprezenta un stres suplimentar, insa, daca acesta prezinta deja cresteri noi, nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare. Astfel, este indicat sa respectati sfaturile indicate anterior.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

De ce frunzele de clementin se incovoiaza si pica, iar fructele devin zbarcite Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Citrus

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Petran Roxana
  25 noiembrie 2021
  De ce cad frunzele lamaiului meu? Comunitatea Botanistii
  Bună ziua. Acum câteva zile au început sa ii cada toate frunzele lamaiului și as vrea sa ma ajutați dacă puteți sa îl salvez. Este udat o data pe săptămână cu apa de izvor la temperatura camerei, este amplasat intr-o zona luminoasa, dar destul de aproape de un calorifer. Atașez și o poza cu acesta în situația actuala cu foarte puține frunze ramase. Multumesc anticipat
  0
  3
  Trimite
  Damo Edith
  23 noiembrie 2021
  De ce se usuca si sunt gaurite frunzele la lamai Comunitatea BotanistiiDe ce se usuca si sunt gaurite frunzele la lamai Comunitatea BotanistiiDe ce se usuca si sunt gaurite frunzele la lamai Comunitatea BotanistiiDe ce se usuca si sunt gaurite frunzele la lamai Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, am un lamai de cateva luni, acum este in sufragerie, temperatura constanta 20-22 gradr, lumina are dar nu bate soarele direct pe el. De cateva saptamani mi se pare ca se usuca si cad frunzelr si sunt si gaurite. Nu i-am facut nici un tratament. Udat la 2-3 zile. Multumesc
  0
  4
  Trimite
  Andreea
  18 noiembrie 2021
  De ce cad frunzele kumquatului? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele kumquatului? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele kumquatului? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Am acest kumquat caruia au inceput sa ii cada frunzele intr-un ritm foarte alert...toata vara a stat pe balcon, apoi l-am pus in casa. A facut flori si fructe, doar ca acum fructele nu se mai dezvolta si doar ii cad frunzele. Nu imi dau seama daca este o boala, sau nu l-am ingrijit eu corespunzator. Abia de o sapt am pus un ingrasamant luat de la dumneavoastra. Multumesc! O zi buna!
  0
  1
  Trimite
  Cosmin
  16 noiembrie 2021
  De ce cad frunzele la un portocal? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele la un portocal? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele la un portocal? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele la un portocal? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, Am un portocal Citrus Sinensis, achizitionat din Dedeman acum 2 luni. Pomisorul pare destul de sanatos, a avut chiar si o portocala care intre timp a crapat si am rupt-o eu ulterior. Totul a parut ok pana acum 2-3 saptamani cand au inceput sa ii cada frunzele intr-un ritm alarmant. Problema este ca frunzele sunt verzi atunci cand cad. De udat, il ud o data pe saptamana, la ultima udare am adaugat si Wuxal pentru plante mediteranee achizitionat de la dvs. Pe frunze se vad niste puncte albe, ca un varf de ac, dar nu imi pot da seama daca sunt paduchi sau altceva. In camera, este asezat chiar la fereastra, caloriferul de langa este oprit in permanenta. Sunt cam 21.5 grade, temperatura.
  0
  1
  Trimite
  Veronica
  15 noiembrie 2021
  De ce se usuca frunzele la lamai Comunitatea BotanistiiDe ce se usuca frunzele la lamai Comunitatea BotanistiiDe ce se usuca frunzele la lamai Comunitatea BotanistiiDe ce se usuca frunzele la lamai Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, am un lamai pitic de cateva luni. De o luna incoace a inceput sa se usuce. Mi s-a recomandat un tratament pentru paianjeni(cu envidor, anngro si mirage), stropit cu solutie de trei ori la interval de 7 zile. Azi este ultima tura de tratamentdar lucrurile stau tot mai prost. Va rog frumos sa imi dati un sfat, sper sa il mai pot salva.
  0
  5
  Trimite