Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Petran Roxana
   25 noiembrie 2021

   De ce cad frunzele lamaiului meu?

   Bună ziua. Acum câteva zile au început sa ii cada toate frunzele lamaiului și as vrea sa ma ajutați dacă puteți sa îl salvez. Este udat o data pe săptămână cu apa de izvor la temperatura camerei, este amplasat intr-o zona luminoasa, dar destul de aproape de un calorifer. Atașez și o poza cu acesta în situația actuala cu foarte puține frunze ramase. Multumesc anticipat

   #112738

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   25 noiembrie 2021

   Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare adecvata, avem rugamintea sa atasati mai multe fotografii in detaliu si sa ne oferiti mai multe informatii: care sunt conditiile de mediu (temperatura, umiditate), la ce interval de timp si cum realizati udarea? i-ati administrat pana acum vreun ingrasamant? cand a inceput sa prezinte aceste simptome? ati depistat daunatori prezenti pe planta?

   • Petran Roxana
    25 noiembrie 2021

    Am atașat mai multe fotografii. Temperatura din camera este de 22.5-23 grade, dar menționez ca lamaiul este amplasat în apropierea unui calorifer. Udare o fac la 1 saptamana și ii pun apa la rădăcină. Pana acum nu i-am administrat nici un îngrășământ și nu am depistat dăunători. Acum o luna a avut 2 flori care după ce au devenit Fructe au căzut, iar acum 2 săptămâni i-au apărut și niște frunze care o crescut destul de mari în comparație cu cele pe care le avea, iar acum câteva zile au început sa cada foarte multe frunze deodată.

  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   25 noiembrie 2021

   In timpul iernii, citricii tind sa-si piarda o parte din frunze, ca urmare a umiditatii scazute a aerului sau a necorelarii factorilor de mediu (temperatura, lumina si apa administrata). In acest caz, avand in vedere ca temperatura din camera este relativ ridicata, se recomanda mutarea plantei la o distanta considerabila fata de calorifer si administrarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale citricilor, precum Citrus Fluid, 350 ml aplicat prin udare. Se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de o saptamana. Incepand din primavara, puteti relua aplicarea ingrasamantului. Pentru mai multe informatii detaliate despre ingrijire, va rugam sa consultati si articolul urmator: Sfaturi, ingrijire, cultivare, citrici.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

De ce cad frunzele lamaiului meu? Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Citrus

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec