Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Paul
      14 martie 2022
      0 urează frunze verzi

      De ce cad frunzele la clementin?

      Bună dimineața !
      Frunzele unui clementin au devenit maronii pe margini, apoi au inceput să cadă. Temperatura în camera este de 22 C și este constantă. Clementinul este udat o singură dată pe săptămână cu 1,5 litri de apă.
      Vă rog să-mi spuneți care este cauza care a generat această situație și care ar fi tratamentul care trebuie aplicat.

      # 119883

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 martie 2022

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi utile, va rugam sa ne furnizati cateva informatii relevante: De cand detineti planta? Ce conditii de umiditate a aerului sunt caracteristice zonei in care este amplasata planta? Ati schimbat amplasamentul acestuia in ultima perioada? Ghiveciul prezinta orificii de drenaj al apei? De cand au aparut, mai exact, aceste simptome? Ati observat prezenta unor daunatori? Ati aplicat de curand ingrasaminte sau tratamente fitosanitare?

      # 119888
      0 urează frunze verzi
      • Paul
        14 martie 2022

        Bună ziua !
        Planta o dețin de aproximativ un an, aerul este uscat cu o temperatură constantă de 22 C. Planta este amplasată într-o cameră, lângă geam, fără a fi expusă în mod direct la razele soarelui. Nu am schimbat amplasamentul, iar ghiveciul prezintă orificii de drenare a apei. Problema legată de frunze a apărut cu aproximativ trei luni în urmă. Nu am observat prezența unor dăunători, îngrășământul pentru citrice fiind singurul aplicat.

        # 119895
        0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 martie 2022

      Conform informantiilor oferite, simptomele de cadere a frunzelor se datoreaza, cel mai probabil, unui cumul de factori: temperaturile ridicate din perioada de repaus vegetativ, umiditatea scazuta a aerului, udarea necorespunzatoare, etc. Este insa important de mentionat si fapul ca, in conditii de apartament, in timpul iernii, citricii tind sa-si piarda o parte din frunze. De moment, se recomanda respectarea conditiilor de ingrijire specifice a citricilor, acordandu-se o atentie sporita asigurarii umiditatii aerului, prin pulverizarea regulata a partilor supraterane cu apa. Udarea trebuie sa fie efectuata la intervale mai lungi de timp, atunci cand substratul este uscat in primii 3-5 cm. Avand in vedere aspectul frunzelor cazute si faptul ca instalarea si dezvoltarea agentilor patogeni este favorizata in conditii de umiditate ridicata la nivelul substratului, este indicata aplicarea a unui tratament cu un fungicid biologic, precum Dynamic, 100 g. Acesta se aplica prin udare la radacina, in doza de 10 g/ 10 L apa. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
      In plus, pentru stimularea regenerarii si cresterii sanatoase a lamaiului, este recomandata administrarea regulata a unui ingrasamant special, precum: Citrus Fluid, 350 ml. Acesta are un raport NPK optimizat pentru necesitatile citricilor si este imbogatit cu microelemente ce sprijina dezvoltarea fructelor. Pentru mai multe informatii detaliate despre ingrijirea acestor specii de plante, va rugam sa consultati si articolele urmatoare: Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire si Citrice, informatii despre boli, daunatori si tratamente.

      # 119897
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi