Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Adriana Ghiță
      7 mai 2021
      4 urează frunze verzi

      de ce au aparut pete maronii pe frunzele magnoliei?

      Este o magnolie grandiflora care are cam 2m .Este plantate în curte si anul trecut a înflorit! Solul este lutos ,zona este cu vita de vie.Am fost alaltăieri la un laborator ptr protecția plantelor si mi-a recomandat cuppramax si dupa14 zile unîngrășămint foliar. Va rog sa mi spuneti ce este de facut ptr ca sunt foarte îngrijorată,cît de frumoasa era anul trecut cînd a înflorit ptr prima oară iar acum nu-mi place deloc cum arată și imi este frica sa nu o pierd!

      # 87505

      10 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 mai 2021

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta in identificarea problemei, va rugam sa atasati cateva poze relevante cu magnolia, in care sa se observe simptomele mentionate. De asemenea, va rugam sa ne dati mai multe detalii despre planta. Unde este amplasata, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), la ce interval de timp realizati udarea? Cand au debutat simptomele, mai exact? Se observa prezenta vreunui daunator? Au fost oscilatii de temperatura in zona respectiva? De asemenea, va rugam sa ne mentionati si diagnosticul primit in urma analizei de laborator.

      # 87513
      0 urează frunze verzi
      • Adriana Ghiță
        19 mai 2021

        Am revenit la dvs cu niște răspunsuri. Magnolia mea nu arata bine nici acum,s-a îngălbenit mai mult dar areboboci .intra-adevar au avut loc variatii de temp anul acesta, a fost umiditate multa solul este lutos.Este plantata la soare dar sunt si curenți deoarece locuim într-o zonă putin populată. Am mai citit si alte răspunsuri pe forum si simptomele pe care le are ea seamănă cu celelalte adică pete maroniu pe frunze îngălbenire. Avînd in vedere ca solul este lutos si nu dreneaza este o problemă!Mi a-ți recomandat un activatororganicptr sol 350ml si cred ca mai trebuie si amistar si ce mai știți dvs.

        # 88761
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
          19 mai 2021

          Buna ziua, in acest caz, puteti efectua cateva tratamente (la fiecare 2 luni) cu Activatorul Organic pentru Sol, iar foliar, pentru a sprijini regenerarea plantei si rezistenta la stres, puteti aplica 2-3 tratamente (la interval de 10-14 zile) cu un stimulator precum Terra-Sorb Foliar, 100 ml, 25 ml/10 L apa. Momentan, daca doriti, puteti elimina frunzele ce prezinta afectiuni (pete maronii), iar daca simptomele reapar si se raspandesc rapid, puteti actiona prin aplicarea unui fungicid cu spectru larg.

          # 88819
          0 urează frunze verzi
    • Adriana Ghiță
      7 mai 2021

      De la laboratorul respectiv mi s-a spus că ar fi vorba de fainare cît și despre o ciuperca. Concluziile nu prea mi s-au parut relevante si nici recomandările. D-NA respectiva nu prea avea MULTE cunostinte despre grandiflora, si de aceea v-am trimis un mail. Crede că si solul este de vina ptr ca era lutos si nu dreneaza cum trebuie. A recomandat coppermax si dupa aceea un îngrășămint foliar dupa cum am mai spus. Poate ca este posibil sa adăugăm și ceva în sol dar nu sti ce ptr ca nu am cunoștințele necesare.

      # 87535
      0 urează frunze verzi
    • Andi H
      17 mai 2021

      Buna ziua,
      Am achizitionat acum o saptmana o Magnolia grandiflora de aproximativ 3 metri. Este plantata in zona cu soare si am cumparat-o cu muguri de flori. Persoana de la sera a fost si a asigurat plantarea, inclusiv niste tevi de adancime in care ni s-a spus sa turnam apa care sa ajunga cat mai jos.La indicatiile d-lui, am udat planta o data la 2 zile cu destul de multa apa si la baza am pus mulci.
      de 2 zile, am observat mai multe frunze galbene dar si unele patate cu puncte negre, puncte care par a se regasi si pe ramurile mai proaspete.
      va rog sa ma indrumati sa o pot ingriji corect si bine. atasez si foto
      Multumesc

      # 88498
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        17 mai 2021

        Buna ziua. Din fotografiile atasate, magnolia pare sa fie afectata de o patare. Astfel, este indicat sa eliminati frunzele afectate, apoi, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile cu un fungicid precum Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara.
        La 10-12 zile dupa aplicarea tratamentelor, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea unui ingrasamant special ce stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor in urma unui stres suferit: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml.
        Totodata, avand in vedere ca este plantata recent, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant granular precum AMN Natural Activ-Bio, 1.5 kg. Acesta imbunatateste calitatea solului, mareste toleranta la stres si stimuleaza absorbtia nutrientilor in planta, prin continutul de fungi micorizanti. Se aplica prin incorporare in sol, in doza de 50-150 g/mp. Totodata, se recomanda afanarea solului de la baza plantei si mentinerea unei portiuni de teren fara vegetatie. In plus, este important sa ii asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), lasand solul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire, iar atunci cand udati gazonul (deoarece in fotografii se observa ca aveti si gazon), apa nu trebuie sa ajunga in dreptul/pe ramurile magnoliei.
        Pentru mai multe informatii despre ingrijire va rugam sa consultati articolul urmator: Magnolia, informatii si sfaturi de ingrijire.

        # 88573
        0 urează frunze verzi
      • Andi H
        18 mai 2021

        Multumesc pentru sfat. Am comandat de la dvs. toate cele indicate si sper sa rezolv problema. Am omis sa va intreb daca fungicidul poate afecta mugurii de floare . Pentru ca are muguri destul de multi.
        Multumesc

        # 88639
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
          18 mai 2021

          Fungicidul Amistar este omologat la plantele ornamentale, iar daca este aplicat conform dilutiei recomandate si in conditiile mentionate pe eticheta, acesta nu ar trebui sa afecteze mugurii sau alte organe ale plantei.

          # 88680
          0 urează frunze verzi
          • Andi H
            18 mai 2021

            Mulțumesc. Deja am primit comanda și va mulțumesc pentru sfaturi și promptitudine.

            # 88699
            1 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

magnolia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Magnolia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi