Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Razvan Demian
      2 iunie 2021
      1 urează frunze verzi

      De ce arbustii de afin nu se dezvoltă?

      Bună ziua! Avem o plantație de afin de 3,75 ha care în toamna anului acesta ar trebui să împlinească 3 ani de la plantare. În proporție de 80% arbuștii se dezvoltă corespunzător, însă în cealaltă parte întâmpinăm probleme. Plantele au frunzele galbene, nu cresc aproape deloc iar dupa o perioada unele se usucă spre vârfuri. Vreau sa menționez faptul ca fertilizarea se face dupa un program bine stabilit, cu fertilizanți pe bază de azot, fosfor, potasiu, sulfat de amoniu, etc. Stropim si foliar cu microelemente( Cu, Fe, Mn, Mo, Zn, Br). Lipsă de apă nu este. Tratamentele fitosanitare s-au făcut în primăvară înainte de înflorire cu Champ, Faster, Ulei mineral (Oleomin). Iar acum în luna mai am aplicat Aliette, Score, Milbeknock și urmează să repetăm cu Switch și Karate Zeon.
      Anul trecut am verificat aciditatea solului și într-adevăr PH-ul era cam mare în porțiunea cu probleme (6-6,5). Așadar am scos plantele și le-am replantat schimbând și pământul din biloane( am înglobat în biloane pământ cu aciditatea corespunzătoare, 4,5-5,5, mixat cu rumeguș de rășinoase) Anul asta au avut un start destul de bun, dar acum stagnează din nou. În ultima poză se văd plante frumoase și dezvoltate care se află pe același rând cu cele cu probleme, deci nu e o problemă de irigare. Pe partea cu probleme aplicăm o cantitate puțin mai mare de fertilizant, sperând că vor crește mai viguros. Dar nu se observă nici un rezultat pozitiv.
      Mai vreau să menționez faptul că anul acesta a plouat foarte mult.
      Aștept răspunsul dumneavoastră. Mulțumesc!

      # 90289

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 iunie 2021

      Buna ziua! Corectarea valorii pH-ului solului este un proces amplu, ce consta atat in aplicarea de ingrasaminte chimice (precum cele ce contin sulfat de amoniu), dar si de ingrasaminte organice, pe baza de microorganisme, care sa aduca in sol un aport de materie organica si sa stimuleze activitatea solului. Avand in vedere faptul ca administrati deja un ingrasamant pe baza de sulfat de amoniu, in completarea acestuia, puteti administra un produs precum Activator Organic pentru Sol, 350 ml sau un ingrasamant precum AMN BonaVita, 500 ml, ce contin microorganisme benefice, ce se regasesc in mod natural in sol. Totusi, acest proces este unul de durata, iar rezultatele se pot observa dupa cateva sezoane de vegetatie, in functie de reactia solului la amendamentele aplicate, de aceea, este important sa efectuati periodic teste de sol complete (pH, disponibilitatea elementelor, materie organica etc.) pentru o mai buna monitorizare a procesului.

      # 90369
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

afin-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Afin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi