Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Banica Anca
      20 noiembrie 2020
      0 urează frunze verzi

      daunatori si tratament palmier

      Bună ziua. Am un palmier trachycarpus pe care l am băgat în casa acum o luna jumătate. De 2 săptămâni am văzut ca are dăunători care i au atacat frunzele. Sunt ca niște gândaci mici lucioși, gri și am văzut și o rama roșie și un fel de vierme subțire gri albicios. L am udat cu mospilan de 2 ori la interval de 7 zile și după prima udare părea ca își revine, dar acum are toate frunzele atacate, negre răsucite.pana sa îl ud cu mospilan îl udam zilnic, acum l am udat la 6 zile. Ma puteți sfătui ce sa folosesc ca să își revină? Mijlocul este tare și verge și mai are 2 tije care trebuie sa crească. Acum l am scos din casa, pe terasa. Va mulțumesc

      # 63567

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 noiembrie 2020

      Buna ziua, in primul rad, trebuie sa stiti ca Mospilan este un insecticid ce se aplica prin pulverizare foliara (pe frunze), asadar, cel mai probabil planta a fost afectata de aplicarea solutiei la radacina. Astfel, daca ati precizat ca momentan este amplasat pe terasa, in primul rand, se recomanda mutarea palmierului in casa, pentru a nu fi afectat de temperaturile scazute din aceasta perioada. Pentru o ingrijire corespunzatoare, va trebui sa ii asigurati un mediu cat mai similar cu cel natural. Astfel, cel mai indicat este sa il amplasati intr-un spatiu luminos (insa nu in soare direct), sa il udati moderat (cand observati ca substratul se usuca in primii centimetri de la suprafata) si sa ii pulverizati regulat frunzisul cu apa (pentru a asigura o umiditate atmosferica asemanatoare cu cea din zonele tropicale). Mai multe informatii despre ingrijirea corespunzatoare a palmierilor puteti regasi in articolul nostru: Palmieri, informatii si sfaturi de ingrijire.
      Momentan, deoarece in fotografiile atasate nu se observa daunatori prezenti, se recomanda eliminarea partilor afectate si pentru a stimula regenerarea plantei si cresterea normala, ii puteti administra un ingrasamant precum Biplantol Vital: Vital NT, 250 ml, iar regulat, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru plante verzi: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml.

      # 63572
      0 urează frunze verzi
      • Banica Anca
        20 noiembrie 2020

        Astăzi l am mutat afara pt ca înțelesesem ca i a dăunat temperatura din casa. După ce am primit raspunsul dvs l am mutat înapoi în casa. Mospilan am folosit pe tulpina prin pulverizare. Problema este ca încă are dăunătorii aceia pe tulpina și în pământ și nu știu cum sa ii combat. Și ma îngrijorează și acel vierme pe care l am văzut saptamana trecuta în ghiveci. Va mulțumesc pt informațiile oferite anterior, le voi aplica, dar deocamdată vad ca frunzele sunt mai afectate decât la început și as vrea sa îl scap de dăunători. Întrebarea mea este cum ii pot combate?

        # 63573
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          20 noiembrie 2020

          Din detaliile oferite, cel mai probabil va confruntati cu larvele musculitei negre, ce se dezvolta in substratul plantelor de interior in conditii de umiditate ridicata, persistenta (avand in vedere ca palmierul a fost udat zilnic). In catalogul nostru, nu avem un produs care sa actioneze si impotriva larvelor. In cazul adultilor este indicata aplicarea unui insecticid, prin pulverizare, precum Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), 5 ml/10 l apa. Totusi, fiind un insecticid ce actioneaza si prin contact, insectele trebuie sa se aseze pe frunzele tratate, pentru a avea efectul dorit. De asemenea, pentru capturarea adultilor este indicata si utilizarea unei capcane adezive precum Impact yellow (Impact – yellow adeziv insecte) sau Capcana adeziva Farbpapier (Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier). Insa, daca gradul de infestare este totusi ridicat, cel mai indicat este sa schimbati substratul de la suprafata cu un altul nou, neinfestat: Substrat pentru palmieri si plante verzi, 20 litri.

          # 63574
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Palmieri

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi