Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Iulia
      25 mai 2022
      0 urează frunze verzi

      Daunatori mar si cires – musculite mici si negre

      Buna ziua,

      Va rog sa ma ajutati cu o recomandare de tratament bio impotriva musculitelor mici si negre care si-au facut casa pe frunzele marului meu. Precizez ca l-am tratat deja preventiv cu Firewall (extract biodinamic) insa fara rezultat – l-am tratat preventiv pentru ca marul este langa un cires care a fost primul atacat de aceste musculite. La cires a fucntionat si nu mai vad musculitele, insa, din pacate, toate fructele sunt compromise (nu stiu daca de la musculite sau este un alt daunator). Va trimit poze cu marul si cu fructele de cires si va multumesc anticipat pentru ajutor.
      O zi buna!

      # 128434

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      25 mai 2022

      Buna ziua. Marul prezinta un atac de afide, forma inaripata. Impotriva afidelor puteti efectua 2-3 tratamente cu insecticidul biologic Fizimite, 1 litru, prin pulverizare Pulverizator manual SOLO 408 foliara. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
      Totodata, pe viitor, pentru a depista din timp prezenta daunatorilor (musculite, afide etc.) si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului, se recomanda utilizarea unei capcane adezive precum Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei si raman lipite de adezivul special.
      Referitor la cires, acesta pare sa fie afectat de monilioza. In acest caz, se recomanda indepartarea tuturor partilor afectate si distrugerea acestora prin ardere. Apoi puteti efectua 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile intre ele, cu un fungicid precum Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g, in doza de 50 g/10 L apa.
      In plus, se recomanda si efectuarea tratamentelor din repaus vegetativ (dupa caderea frunzelor): Tratamente de iarna cu uleiuri si produse pe baza de cupru.
      De asemenea, se recomanda si administrarea unui ingrasamant organic, bogat in microorganisme benefice, precum Recharge, 250 g. Acesta imbunatateste calitatea solului, stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor. Se aplica periodic, prin udare. Ingrasamantul poate fi administrat si celorlalti pomi fructiferi.

      # 128497
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Mar

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi