Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Sori
      3 iunie 2020
      1 urează frunze verzi

      daunatori la pin

      Buna ziua! Am luat legătura cu Dvs in legătura cu Pinul cu posibili paraziți. Nu a fost niciodată tratat cu nimic, însă acum, când da semne evidente de deteriorare la nivelul trunchiului, cred ca va fi necesar întrucât pare sa aibă un fel de parazit (?). La nivelul radacinii nu i s-a dat niciodata ingrasamant (in afara de bălegar in urma cu 2 ani). Copacul se afla in curte dinainte sa ma mut, așa ca nu cunosc detalii in privința speciei/vechimii, știu însă ca încă de la început scoarța acestuia nu era intr-o stare prea buna.
      Va atașez mai jos detaliile primei conversații și aștept răspunsul Dvs. Mulțumesc anticipat!
      ‘’Am in curte un conifer de peste 10 metri înălțime, cu vechime necunoscuta, dar banuiesc ca este de peste 50 ani, însă nu cunosc exact ce specie este (as presupune pin). Din păcate, in ultimii ani am observat ca la nivelul trunchiului coaja s-a mâncat pe dinăuntru și acum este uscata și se desprinde cu ușurintă de pe trunchi. Am observat recent ca exista și anumite sanțuri pe scoarța neteda, interioară și presupun ca ar fi făcute de niște paraziți. La rădăcina este pusă o cantitate destul de mare de pământ care nu a fost aerată niciodată. Copacului i-au mai rămas crengi doar in partea superioară, iar acelea, din fericire, încă par sănătoase, dar pe alocuri dau semne de îngălbenire. As dori sa știu cum sa îl ajut și cum sa îl întrețin, dacă are anumite probleme și cum as putea sa le rezolv. Mulțumesc anticipat !’’

      # 57219

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 iunie 2020

      Buna ziua, din fotografiile atasate se observa faptul ca pinul prezinta simptomele avansate ale unui atac cu daunatori de scoarta (Daunatorii coniferelor). De obicei, impotriva acestor daunatori, la primele semne ale aparitiei lor, se aplica insecticide precum Fastac Active (Fastac Active, 5 ml), 5 ml/5 L apa. Totusi, daca atacul este unul masiv (asa cum se poate observa in fotografii), sansele de combatere completa a daunatorilor sunt diminuate si nu se poate preciza exact daca arborele isi va mai reveni.

      # 57224
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

pini-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Pin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi