Daunatori la hoya, hibiscus, orhidee

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 25 aprilie 2017 la 9:55 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #10522 Răspuns
  Ioana

  buna ziua,
  I. va rog sa imi spuneti cum pot trata urmatoarele probleme:
  1. hoya – invazie de musculite albe minuscule in ghiveci (numai pe pamant), care nu se vad cu ochiul liber, numai la udare, cand sar
  2. orhidee – musculite betive
  3. hibiscus – un soi de larve albe pe dosul frunzelor, care provoaca ingalbenirea plantei.
  II. ce ingrasamant pot pune pentru hibiscus sa ii stimulez inflorirea?
  va multumesc

 • #10567 Răspuns
  Tom Botanistul

  La Hoya au aparut niste insecte de substrat. Acestea nu sunt daunatoare plantei, de regula si apar in cazul umiditatii prea mari a substratului. Se recomanda rarirea udarilor, astfel incat pamantul sa se usuce la suprafata intre doua udari si in acest fel populatia daunatorului va fi redusa. Daca se doreste, se poate schimba o parte din substrat.
  La orhidee, daca spuneti ca este prezenta musculita de otet, atunci este posibil ca acestea sa stea in zona plantei din alt motiv (aceste musculite nu ataca plantele) sau sa fie vorba despre alte musculite.
  Se pot aplica la toate plantele 2 tratamente utilizand insecticidele: Mospilan (http://www.botanistii.ro/nipponsoda-mospilan-20-sg.html) in doza de 1,5 grame la 6 litri apa si Karate Zeon (http://www.botanistii.ro/syngenta-karate-zeon-50-cs.html) in doza de 2 ml la 10 litri apa.
  Pentru a inflori, plantele de Hibiscus au nevoie in primul rand de lumina suficienta.
  Pentru fertilizare se poate utiliza un ingrasamant pentru trandafiri (http://www.botanistii.ro/hauert-ingrasamant-trandafiri-1-kg.html) sau ingrasamant sfere pentru plante de interior (http://www.botanistii.ro/hauert-ingrasamant-sfere-pentru-plante-de-interior-25-bucati.html).

  • #10575 Răspuns
   ioana

   multumesc mult pentru raspunsul prompt. am rugamintea sa ma ajutati cu doua clarificari: 1.Mospilan si Karate Zeon se aplica simulatn sau alternativ? 2.tratamentul ar trebui repetat la 7 zile sau mai des/rar?

 • #10627 Răspuns
  Tom Botanistul

  Produsele se pot alterna, cu interval de pauza intre ele de 7 zile (se pot aplica chiar si 3 tratamente: primul cu Mospilan, al doilea cu Karate Zeon, al treilea cu Mospilan). Preparati intotdeauna solutie proaspata (nu se pastreaza solutia de la aplicarea unui tratament pentru aplicarea celui de-al doilea tratament).


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">