Vezi 4 fire de răspunsuri
    • OANA
      5 ianuarie 2022
      2 urează frunze verzi

      daunatori in interiorul farmaciei veterinare

      Buna ziua!Nu stiu daca am nimerit unde trebuie.Totul a inceput in vara.Am achizitionat furaje de pasari de la un distribuitor de la care luam cea mai mare parte a marfurilor,adica si medicamente,si hrana animale companie(suntem o farmacie veterinara).Invazia a plecat din sacii aceia de rafie,unde furajele granulate au fost macinate de niste ganganii mici si albicioase,cat un varf de ac.Tarziu am observat,cand au inceput sa misune si pe mine….si in cap aveam.Pe saci lasau o mazga umeda ca un strat de praf maroniu si umed.Cu doua zile inainte sa i identific ,pe jos langa usa cand veneam dimineata in cabinet, era ca un fel de ghemotoc,o adunatura de matase combinata cu praful de furaj maroniu,prin care ei misunau,dar i am maturat ,fara sa dau importanta si sa i observ.Cand am dat de ei……eram invadata la superlativ.Erau si pe cutii , medicamente,papetaria din dotare,,, si pe sacii de hrana caini ,conserve,plicuri ,mancarea de papagali ,in cutii de carton sau plastic…in toate incaperile,pe mobila,pe pereti,pe usile de termopan,pe tevile din baie,stiu ca stergeam si din urma se umplea la loc.LA urmatoarea achizitie de marfa de la acest distribuitor ,am observat ca ii aduceau pana si pe facturi….imi amintesc ca am scos o afara si am folosit o gramada de spray cu cipermetrin si ei nu aveau nici o treaba,tot misunau.
      Si am inceput lupta ….sa arunc rand pe rand marfa,mai ales mancarea de caini,(furajele de pui le am scos in ziua cand i am observat)sa stropesc incinta cu diverse substante….Kothrine,Midos,K obiol,spray automatic solfac,…zilnic,saptamanal stropeam cu pompa, atomizor(am achizitionat de curand si un flex a lite de la d-voastra de pe site)…. pe ce gaseam ,scoteam afara…De exemplu,pe saci sau si pe medicamentele ambalate in pungi de plastic,la imbinari sau dedesupt,parca zic ca lasau ouale ca niste puncte albicioase si mai lucioase.
      Am reusit si i-am rarit..foarte greu.ca nu au disparut definitiv……Acum,si la vremea asta am gasit …….au intrat si la fito,care comunica cu farmacia….PE SI IN pungile de sfecla furajera ambalate in plastic.Acolo nu am dat drumul la caldura.ERA MULT PRAF ALB PE MOBILIER SI MIZERIE PE RAFTURI.

      NU STIU CE SUNT ….CUM TREBUIE SA PROCEDEZ IN CONTINUARE ……

      # 114693

      7 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 ianuarie 2022

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu un raspuns elocvent va rugam sa adaugati imagini cu daunatorii cu care va confruntati.

      # 114699
      0 urează frunze verzi
    • OANA
      5 ianuarie 2022

      Aceștia sunt atacați de insecticid, se îngălbenesc,ei sunt foarte mici,ca o particula de praf,când te uiți atent cu lanterna ei de fapt misca. Nu îi pot surprinde cu telefonul.La cei în primele stadii  nu se vad picioarele. La ceilalți se disting dar foarte puțin.  Am descoperit și acasă niste buguri……cu atat mai mult sunt înnebunită….ăștia par mai ageri,se misca mai repede , își dau drumul jos de pe deget ,parca au antenute cu care se ghidează,unii sunt mai lunguieți,adică li se distinge capul,trunchiul,picioarele ,tot in căutările mele disperate cu lanterna, de a nu îmi invada și casa.Astia ies de sub plintele parchetului.Am găsit și pe o tava de cozonac,în dulapul din bucătărie .Sunt tot paraziti, sau e normal într-o casă să existe ganganii?!!!

      # 114734
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 ianuarie 2022

      Din fotografiile atasate nu se pot identifica daunatorii, totusi, insectele sunt susceptibile la actiunea insecticidelor. In aceast caz, este indicata aplicarea prin pulverizare grosiera a unui insecticid precum K-Othrine WG 250, 20 g. Ulterior, se recomanda aplicarea K-Obiol EC 25, 1 litru, cu ajutorul ULV-ului. In functie de evolutia situatiei, este indicata repetarea tratamentului la intervale de 7-10 zile, precum si monitorizarea spatiului tratat (pentru observarea rezultatelor). De asemenea, este foarte important ca dupa efectuarea tratamentelor sa aspirati foarte bine zona tratata.

      # 114745
      1 urează frunze verzi
    • Andreea
      27 martie 2022

      Buna ziua. Am indentificat acesti gandaci pe pereti si pe tavan. Imi puteti spune de la ce au aparut si cum pot scapa de ei? Multumesc

      # 120962
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        28 martie 2022

        Buna ziua, din pacate, nu se poate realiza o identificare doar in baza fotografiei atasate. In acest caz, este indicata efectuarea unui tratament mecanic prin aspirare, insistand in zonele in care acestia sunt prezenti, precum si cele in care se pot ascunde. Ulterior, in functie de gradul de infestare, se recomanda si aplicarea unui insecticid prin pulverizare precum: i2 AMP2 CL RTU, 1 litru sau i2.6 Universal RTU, 500 ml. Se vor pulveriza suprafetele pe care le traverseaza acestia, respectand recomandarile de pe eticheta produselor. Totodata, puteti opta doar pentru aplicarea unui insecticid precum Buglea, 100 ml , ce se dizolva in apa si se administreaza prin pulverizare directa pe insecte, doza fiind de 20 ml/1L apa. Aplicat doar in amestec cu apa, produsul este non-toxic, principiul lui de actiune fiind unul de natura mecanica, respectiv de imobilizare fizica a daunatorilor, in momentul in care intra in contact cu acestia.

        # 121045
        0 urează frunze verzi
Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

daunatori-igiena-publica
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Daunatori Pest Control

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi