Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Georgiana
   10 februarie 2021

   daunatori citric

   Buna ziua, am aplicat Mavrik vineri, prin pulverizare. Cu ce imi recomandati sa continui? Multumesc!

   Attachments:
   #81453

   4 Răspunsuri

   Răspunde
  • Georgiana
   10 februarie 2021

   Sursa de caldura nu este puternica, este locul unde a stat in ultimii 2 ani si i-a mers bine in toate anotimpurile. Inteleg ca acum are paduche lanos si paianjen rosu. Am inlocuit stratul superior de pamant cu unul nou si l-am udat mai putin.

  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   10 februarie 2021

   Buna ziua. Deoarece ati aplicat un tratament cu Mavrik 2F (impotriva paduchelui lanos), urmatorul tratament il puteti efectua cu un insecticid precum Floramite 240 SC, 5 ml (impotriva acarienilor), in doza de 5 ml/10 L apa. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor. Insecticidele mentionate nu sunt omologate pentru citrice, de aceea nu se poate preciza un timp de pauza intre ultimul tratament si momentul recoltarii fructelor.
   La 7-10 zile de la efectuarea tratamentului cu insecticid, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Biplantol Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor. Incepand din primavara, se poate avea in vedere administrarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale citricilor, precum Citrus Fluid, 350 ml, in doza 10 ml in 1 l apa, aplicat prin udare o data pe saptamana pe parcursul perioadei de crestere, pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a citricului.
   Pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantei, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru (Sfaturi, ingrijire, cultivare, citrici).

   • Georgiana
    10 februarie 2021

    Multumesc!
    Mavrik si Floramite+Break Thru le aplic 1 data/saptamana, la distanta de cateva zile unul de altul? Cate aplicari pt fiecare?

    Pt Biplantol “Nu se va aplica pe plantele care se afla in razele directe ale soarelui” – este in regula aplicarea dupa apusul soarelui daca planta ramane in razele soarelui a doua zi?.

  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   10 februarie 2021

   Avand in vedere ca ati aplicat deja insecticidul Mavrik 2F, la 7-10 zile se poate efectua alt tratament cu insecticidul Floramite, impreuna cu adjuvantul Break Thru.
   Referitor la Biplantol Contra X, este indicat ca acesta sa fie aplicat atunci cand planta nu se afla in razele directe ale soarelui (seara), urmand ca solutia sa se usuce pana a doua zi.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

daunatori citric Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Citrus

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec