Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Madalina
   19 februarie 2024
   6 urează frunze verzi

   Dafin, frunze gri si uscate

   Frunzele dafinului au inceput sa se inegreasca si sa cada. Nu pare ca are ceva pe el(insecte). Au inceput sa apara cam la 2 luni dupa ca l-am bagat in casa (ca a venit frigul afara).
   Cum as putea sa il salvez?

   # 207409

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   20 februarie 2024

   Buna ziua. In cazul in care nu ati identificat prezenta unor daunatori sau alte simptome (substante lipicioase, excrescente, depuneri, panze foarte fine sau altele), cel mai probabil deprecierea avut loc din cauza schimbarii conditiilor de mediu (reducerea intensitatii luminoase, posibil temperaturi ridicate etc.). In plus, prezenta mucegaiului la suprafata substratului este indicator de umiditate ridicata la nivelul substratului sau de un complex de factori neprielnici (ex. caldura insuficienta si umiditate ridicata a aerului, daca este cazul). De moment, se recomanda indepartarea tuturor frunzelor care prezinta simptome de depreciere, respectiv inlocuirea stratului superficial al substratului cu unul nou, proaspat (ex. Substrat Profesional Plante Aromatice, 20 litri sau Substrat Profesional Plante Verzi, 10 litri). Operatiunea se recomanda a fi efectuata fara deranjarea radacinilor, pentru a nu expune planta unui stres suplimentar. Mai apoi, puteti avea in vedere efectuarea unui tratament prin udare la radacina, cu un fungicid biologic precum Dynamic, 100 g, in doza de 10 g/ 10 L apa. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
   In plus, pentru stimularea cresterii si dezvolatarii optime a dafinului, este indicata administrarea unui ingrasamant lichid precum AMN Powerfertiliser, 500 ml sau Ingrasamant Organic Ierburi Aromatice Flüssigdünger Kräuter, 350 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor din descrierea produsului ales. Intre tratamentul efectuat cu fungicid si prima administrare a unui ingrasamant se va lasa un interval de min. 10-14 zile. La o udare se utilizeaza o cantitate de solutie (apa si ingrasamant) egala cu cantitatea de apa utilizata la o udare normala.
   In continuare, este importanta asigurarea conditiilor specifice acestor specii de plante, conform celor descrise in articolul nostru: Dafin, informatii si sfaturi de ingrijire. Udarea se recomanda a fi efectuata moderat, cu cantitati suficiente de apa, lasand substratul sa se usuce intre doua udari. Este esential ca ghiveciul sa fie prevazut cu orificii de drenaj al apei, iar apa nu trebuie sa stagneze la baza ghiveciului sau in ghiveciul-masca/farfurioara. Udarea in exces poate duce la putrezirea radacinilor si a bazei plantei, caderea frunzelor si crearea unui dezechilibru plantei. Evolutia plantei pe viitor nu poate fi precizata cu exactitate.

   # 207429
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Dafin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi