Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Alexandra Chirescu
      21 octombrie 2021
      1 urează frunze verzi

      Curbare tulpina Dracaena, pierderea frunzelor, insecte mici si albe

      Buna ziua! Am observat de mai mult timp niste insecte mici si albe pe pamantul plantei. Faptul ca frunzele se palesc si intr-un final cad nu reprezinta o noutate. De aproximativ o luna am observat faptul ca una dintre tulpinile plantei s-a curbat. Am fost plecata de acasa o luna, iar in acest timp, planta a avut in permanenta apa in farfuria ghiveciului. Poate acest lucru sa fi fost problema? De atunci, am observat faptul ca planta a inceput sa isi piarda mai multe frunze. De obicei o ud la o saptamana si jumatate, sau cand solul nu este foarte umed. Am utilizat fertilizant destul de rar. Tin sa mentionez faptul ca nu am luat planta de cand era lastar, ci am gasit-o pe scara (cineva dorea sa o arunce), cand deja era foarte mare ( planta are aproximativ 1,8 m). De asemenea observ faptul ca frunzele sunt aplecate, nu precum in alte fotografii cu Dracaena pe care le-am vazut. Ce ati putea sa imi recomandati? 🙂

      Va multumesc,
      Astept cu deosebit interes raspunsul dumneavoastra

      # 110336

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 octombrie 2021

      Buna ziua, avand in vedere ca este o planta matura, cel mai probabil necesita o reimprospatare avand in vedere faptul ca aceasta are o longevitate cuprinsa intre 5 si 15 ani .
      Astfel se poate avea in vedere inmultirea ei prin butasi de tulpina, cu lungimea de 15-20 cm. In cazul butasilor este indicat sa se lase la inradacinat intr-un substrat special (Substrat pentru insamantare si inmultire, 10 litri), ce trebuie bine umezit inainte. Ulterior, pentru a stimula inradacinarea, se recomanda si administrarea periodica prin udare a unui ingrasamant AMN Verde, 500 ml. Totodata, este important ca substratul sa fie mentinut in permanenta reavan, pentru a stimula formarea radacinilor.

      # 110391
      1 urează frunze verzi
    • Alexandra Chirescu
      26 octombrie 2021

      Buna seara,

      Butasii ar trebui taiati de la varful plantei sau de la baza tulpinilor? De asemenea, cum se va revigora planta in urma taierii? Ma refer, acum este o tulpina principala din care ies cele 3 tulpini.

      Multumesc!

      # 110654
      0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      26 octombrie 2021

      Buna ziua. Inmultirea se face prin butasi prelevati din cresterile terminale. In urma acestei operatiuni, planta mama se va pierde.

      # 110674
      1 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Dracaena

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi