Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Alexandra Chirescu
   21 octombrie 2021

   Curbare tulpina Dracaena, pierderea frunzelor, insecte mici si albe

   Buna ziua! Am observat de mai mult timp niste insecte mici si albe pe pamantul plantei. Faptul ca frunzele se palesc si intr-un final cad nu reprezinta o noutate. De aproximativ o luna am observat faptul ca una dintre tulpinile plantei s-a curbat. Am fost plecata de acasa o luna, iar in acest timp, planta a avut in permanenta apa in farfuria ghiveciului. Poate acest lucru sa fi fost problema? De atunci, am observat faptul ca planta a inceput sa isi piarda mai multe frunze. De obicei o ud la o saptamana si jumatate, sau cand solul nu este foarte umed. Am utilizat fertilizant destul de rar. Tin sa mentionez faptul ca nu am luat planta de cand era lastar, ci am gasit-o pe scara (cineva dorea sa o arunce), cand deja era foarte mare ( planta are aproximativ 1,8 m). De asemenea observ faptul ca frunzele sunt aplecate, nu precum in alte fotografii cu Dracaena pe care le-am vazut. Ce ati putea sa imi recomandati? 🙂

   Va multumesc,
   Astept cu deosebit interes raspunsul dumneavoastra

   #110336

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   22 octombrie 2021

   Buna ziua, avand in vedere ca este o planta matura, cel mai probabil necesita o reimprospatare avand in vedere faptul ca aceasta are o longevitate cuprinsa intre 5 si 15 ani .
   Astfel se poate avea in vedere inmultirea ei prin butasi de tulpina, cu lungimea de 15-20 cm. In cazul butasilor este indicat sa se lase la inradacinat intr-un substrat special (Substrat pentru insamantare si inmultire, 10 litri), ce trebuie bine umezit inainte. Ulterior, pentru a stimula inradacinarea, se recomanda si administrarea periodica prin udare a unui ingrasamant AMN Verde, 500 ml. Totodata, este important ca substratul sa fie mentinut in permanenta reavan, pentru a stimula formarea radacinilor.

  • Alexandra Chirescu
   26 octombrie 2021

   Buna seara,

   Butasii ar trebui taiati de la varful plantei sau de la baza tulpinilor? De asemenea, cum se va revigora planta in urma taierii? Ma refer, acum este o tulpina principala din care ies cele 3 tulpini.

   Multumesc!

  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   26 octombrie 2021

   Buna ziua. Inmultirea se face prin butasi prelevati din cresterile terminale. In urma acestei operatiuni, planta mama se va pierde.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Curbare tulpina Dracaena, pierderea frunzelor, insecte mici si albe Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Dracaena

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Nela
  27 noiembrie 2021
  De ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea BotanistiiDe ce cad frunzele la Dracanea? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua. Am o Dracanea care a inceput sa piarda frunze intr-un ritm foarte accelerat. ele se ingalbenesc si cad, dar nu neparat cele mai vechi apartute, cad si pe o portiune de mujloc. De asemenea, frunzele ramase prezinta mici puncte galbene, mai vizibile la lumina. Ce poate fi si cum adresez problema?
  0
  3
  Trimite
  Georgiana Țucudean
  24 noiembrie 2021
  Dracaena – cum se îngrijește? Comunitatea Botanistii
  Buna, am primit recent pentru adăpost în interior planta din imagine. Cred că este dracena, nu o cunosc. Mă puteți ajuta va rog cu numele plantei și câteva sfaturi pentru îngrijirea ei? Modul de udare, temperatura optima, pozitia dacă trebuie sa fie predominant lumina. Vă mulțumesc :)
  0
  1
  Trimite
  Mirela Tabacaru
  14 noiembrie 2021
  De ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea BotanistiiDe ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea BotanistiiDe ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea BotanistiiDe ce se depigmenteaza frunzele noi ale drecenei? Comunitatea Botanistii
  Buna seara! Am cumparat dracena de 2 luni, cu mai putine pete verde dechis la interior, dar in altima perioada s au inmultit f mult. Si mi e teama sa nu fie vreo viroza. Am stropit o cu champ 77, ackersctelhalm, yokosan,zimmerpflanzen. Si 1 data la 2 - 3 zile o stropesc cu apa ca am remarcat ca avea uscate si varfurile( pe care le am taiat ) . E pozitionata pe un dulap , cumva umbrita, farq multa lumina. O ud doar cand pamantul e uscat.nu am schimbat pamantul de cand am cumparat o. Ce as putea sa fac? Multumesc frumos!
  0
  1
  Trimite
  Nicoleta
  10 noiembrie 2021
  combatere paduche lanos la dracaena Comunitatea Botanistiicombatere paduche lanos la dracaena Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce tratament trebuie sa aplic - am luat Mavrik 2 F, 5 ml si Biplantol Contra X, 500 ml, insa planta arata din ce in ce mai rau. De circa o luna am aplicat tratamentul dar nu observ nici o imbunatatire, au inceput sa ii cada si frunzele. Multumesc,
  2
  1
  Trimite
  Adelina
  9 noiembrie 2021
  Dracaena afectata de temperaturi scazute Comunitatea BotanistiiDracaena afectata de temperaturi scazute Comunitatea Botanistii
  Am avut afara doua plante Dracaena posibil sa le fi prins un inghet intr-o noapte ,pe urma le-am băgat in casa,dar frunzele au început sa se înnegrească și au căzut aproape toate.Le mai pot salva ??
  0
  1
  Trimite