Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Diana Barbu
   6 septembrie 2021

   Cum tai un mesteacan caruia i s-a frant una dintre tulpini de la jumatate?

   Cum, cu ce si de unde se efectueza corect taierea? La ce distanta de punctul frangeri, ce inclinatie? Ce trebuie facut ulterior taieri? Asa cum am relatat intr-o postare anterioara, mesteacanul meu are doua tulpini a avut o una din tulpini sugrumata de la jumatate si azi dimineata s-a frant conform pozei atasate. Intrebarile sunt: cum si cu ce efectuez o taiere corecta a trunchiului ramas? Am luat cicatrizant de la dvs de pe site insa nu stiu cum sa il aplic si/sau ce asteptari sa am ulterior de la copac. Ce pot face sa il ajut si e eventual trunchiul ramas sa creasca/dezvolte ulterior? Multumesc

   #106204 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   6 septembrie 2021

   Buna ziua, este indicat sa se realizeze o taiere dreapta si neteda pana la tesutul sanatos. Ulterior, pelicula de Tree plaster – Cicatrizant, 300 g se va aplica pe taietura respectiva. In plus, in aceasta perioada, pentru a creste rezistenta mesteacanului la inghet si la alte conditii capricioase din sezonul rece, ii puteti administra un ingrasamant granular precum: Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de exterior
Mesteacan

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Andreea
  25 august 2021
  Buna ziua! Mesteacanului meu, cam de o luna, i se ingalbenesc cateva frunzulite si nu stiu daca este ok :). A fost plantat la inceputul lunii iulie, expunere sudica - soare puternic cam toata ziua. Solul in care este plantat este lutos, a primit apa doar de la aspersoare - la ora 23 si 5 am (~10 minute in total). Pana acum o luna a avut vegetatie in jurul tulpinii (gazon). Nu am observat daunatori, nu i-am administrat niciun tratament, nici fertilizant. De cand l-am plantat pare ca se dezvolta foarte bine in partea de sus, dupa cum se vede in imagini, s-a inaltat, iar frunzele sunt semnificativ mai mari fata de "cele cu care l-am luat". Are o inaltime de ~3-4m. Multumesc!
  0
  2
  Diana Barbu
  20 august 2021
  L-am avut legat de gard in timpul furtunilor ca sa nu se franga iar sarma de gradina i-a ranit scoarta pentru ca a fost prea stransa. Ce pot sa fac sa repar?
  0
  1
  Aneta
  18 iulie 2021
  Buna ziua, am plantat in noiembrie anul trecut mai multi mesteceni. Toti au inverzit si aratau minunat. Dar unul dintre ei s-a uscat dintr-odata in 2 saptamani. Am observat ca in acel loc se aduna multa apa, pamantul este mult mai ud decat in restul curtii. Intre timp, am redus cantitatea de apa la jumatate pentru zona aceea din sistemul de irigare. Dar oare isi mai revine copacul, ce as putea sa fac sa il ajut? Multumesc
  0
  1
  Edi Banu
  15 iulie 2021
  Mestecenii sunt plantati in mai 2020. Acesta s-a ingalbenit vizibil in ultimele zile iar de ieri au inceput sa-i cada parte din frunzele galbene.
  1
  4
  Ioana P.
  5 iulie 2021
  Mestecenii au aprox 3 m inaltime si au fost plantati in curte in luna aprilie. De cand s-au plantat, si-au deschis frunzulitele dar acum acestea ingalbenesc si se usuca... Se uda gazonul in fiecare dimineata cate 15 min iar in apropierea lor nu sunt decat niste pomi fructiferi! Va rog sa-mi spuneti daca sunt total compromisi si daca nu, ce pot sa fac pentru a-i salva!?
  0
  1