Vezi 5 fire de răspunsuri
  • Andrei Mihaela
   4 mai 2021

   Cum se înmulțește această plantă cu flori?

   Am vrut sa transplantat această plantă si mi-am dat seama ca ghiveciul e prea mic. Am pus-o într-un vas cu apa. Ce sa fac sa nu o pierd? Cum pot sa o înmulțesc?

   #87076

   6 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   4 mai 2021

   Buna ziua, deoarece metodele de inmultire a plantelor decorative de interior difera in functie de specie, este necesara cunoasterea genului\speciei plantei. In acest sens, va rugam sa atasati fotografii cat mai clare cu planta dumneavoastra, in vederea unei identificari cat mai exacte.

  • Andrei Mihaela
   5 mai 2021

   Planta este curgătoare, are frunzele lunguete cu puf pe ele si florile rosii. As dori sa stiu cum o pot salva prin transplantare . Am scos-o din ghiveciul ei prea mic si acum o păstrez in apa.

  • Andrei Mihaela
   7 mai 2021

   Cred ca planta nu mai poate astepta pusa in apa si ar trebuie sa o pun in ghiveci cu pamant. Dar problema este ca ingrasamantul AMN Bonavita de la dvs. ajunge probabil luni, astazi fiind vineri. As putea folosi un ingrasamant pe care il am deja acasa si anume Vitaflora? sau sa astept ingrasamantul dvs.?

   Attachments:
   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    7 mai 2021

    Produsul Vitaflora nu face parte din catalogul nostru si nu detinem informatii despre efectul acestuia asupra plantelor, in cazul administrarii imediat dupa transplantare. Astfel, daca doriti, puteti astepta ingrasamantul AMN Bonavita, pe care il puteti aplica regulat.

  • Andrei Mihaela
   10 mai 2021

   Va multumesc ptr răspuns.
   Am inteles ca in urma acțiunii mele de transplantare nu mai puteam salva plantă. Prin urmare am pus-o la înmulțit in pământ. As dori sa stiu daca punând câte 2 fire in ghiveci va prinde rădăcini? Ce ar trebui să mai stiu in situatia înmulțirii prin butasi?

   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    10 mai 2021

    Nu se poate oferi un raspuns exact, insa daca sunt indeplinite conditiile necesare pentru inmultire (substratul mentinut reavan, temperatura optima, lumina suficienta etc.) si in urma tratamentului cu stimulatorul de inradacinare (AMN Bonavita), este posibil sa formeze radacini.

  • Andrei Mihaela
   17 mai 2021

   In legatura cu plantarea butasilor de Kohleria, eu deja am plantat butasii si la produsul dvs. AMN Verde scrie asa – “Pentru stimularea inradacinarii, formarii lastarilor si cresterii plantelor din pepiniere, se recomanda imersia butasilor si plantelor tinere intr-o solutie cu concentratia de 1% (100 ml/10 L apa) sau 1-3% (100-300 ml/10 L apa), in timpul plantarii.”
   Pot sa folosesc vreun produs de al dvs. dupa 7 zile de la plantare a butasilor?
   Si observ ca dupa taierea plantei si formarea butasilor trebuia sa o las intre 6-18ore pana la plantare si nu am procedat asa.
   Oare mai pot face ceva sa nu pierd butasii si planta?

   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    17 mai 2021

    Avand in vedere ca i-ati plantat deja, in continuare, puteti opta pentru un ingrasamant organic precum AMN Verde, 500 ml. Datorita continutului in micro si macroelemente, ingrasamantul stimuleaza activitatea microbiologica din substrat, ceea ce conduce la imbunatatirea fertilitatii si implicit la revitalizarea si cresterea sanatoasa a plantelor. Tratamentele se aplica prin udare, la un interval de 2-3 saptamani, in doza de 50 ml/10 L apa.

Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Cum se înmulțește această plantă cu flori? Comunitatea Botanistii
Flori de gradina
Flori de gradina

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Claudia
  8 august 2021
  De ce frunzele de hortensie se usuca? Comunitatea BotanistiiDe ce frunzele de hortensie se usuca? Comunitatea Botanistii
  Hortensia sta la umbra si este udata zilnic cu apa filtrata.Am doua hortensii una in ghiveci ceramic si una in ghiveci de plastic si cea mai afectata este cea in ghiveci de plastic.Este a treia oara in care incerc sa aclimatizez hortensii si nu stiu unde gresesc.Acestea au deja 2 luni de cand sunt la mine si vor muri si ele asa cum au murit celelalte.
  0
  3
  Trimite
  Cozmina
  27 iulie 2021
  Este in vază cu pământ de cumpărat, are foarte multă lumină, este udata corespunzator.
  0
  1
  Trimite
  Cristian
  17 iulie 2021
  De ce frunzele de canna indica se usuca si se rasucesc ca in imagine? Comunitatea BotanistiiDe ce frunzele de canna indica se usuca si se rasucesc ca in imagine? Comunitatea Botanistii
  Plantele sunt crescute din seminte si sunt cam inghesuite in ghiveci. Le ud cu apa cu ingrasaminte conform prospectului. Multumesc.
  0
  3
  Trimite
  Mirela
  14 iunie 2021
  cum sa ajut florile “Frumoasa zilei” sa isi revina? Comunitatea Botanistiicum sa ajut florile “Frumoasa zilei” sa isi revina? Comunitatea Botanistii
  Bună seara, Am semănat în această primăvară, pentru prima dată, semințe de flori "Frumoasa zilei". Sunt plasate lângă un gard, o zonă unde au soare doar de dimineața până pe la ora 13-14, în rest e umbră. Au răsărit, dar de câteva zile am observat că frunzele sunt încovoiate. Aseară le-am stropit cu topsin+dithane+mospilan. Nu am observat nicio insectă sau păduche pe frunze, nu sunt pete. Precizez că în grădină sunt multe furnici de care încerc să scap și nu reușesc. Poate puteți să mă ajutați și în acest sens. Vă mulțumesc.
  0
  1
  Trimite
  Raluca Becheru
  31 mai 2021
  De ce se usuca aceste margarete? Este mucegai? Comunitatea BotanistiiDe ce se usuca aceste margarete? Este mucegai? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Am cateva margarete in ghiveci in exterior. Crengutele din interiorul tufei au inceput sa se usuce. Am observat schimbarea dupa ultimele ploi. Poate fi mucegai de la umezeala? Multumesc
  0
  3
  Trimite