Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Andreea
      2 noiembrie 2021
      3 urează frunze verzi

      Cum sa fac corect stropirile de toamna?

      E vorba de aproximativ 50 de copaci(intre 2 si 10 ani ca vrasta) in zona de sud est a tarii. Gradina am preluat-o de curand deci nu stim prea multe ce sa le facem insa am vrea sa fie tratamente ecologice). As vrea sa ma corectati daca nu am inteles bine.
      etapele ar fi cam asa:

      1. toaletarea copacilor – scos fructe mumifiate, cules frunzele bolnave de pe jos(voi incerca sa cumpar un aspirator de frunze ca altfel va fi o munca teribila), taiat crengile uscate(aplicat mastic dupa taiere). Restul taierilor am inteles ca s-ar face in primavara.
      2. stropirea 1 – zeama bordeleza in combinatie cu ovipron top
      3. stropirea 2, la 10-14 zile distanta, cu fungicid pe baza de sulf(daca imi puteti recomanda o varianta eco friendly)
      4. stropirea 3, la 10-14 zile distanta de stropirea 2, cu zeama bordeleza in combinatie cu ovipron top
      5. stropirea 4, la 10-14 zile distanta de stropirea 3, cu fungicid pe baza de sulf

      specific ca in acest an am identificat moliniloza la ciresi si pruni, nucii cred ca au avut 2 ani consecutivi Antracnoza, gutuile si merele sunt gaunoase. Sunt sanse sa fie si alte belele dar atat am reusit sa identific.

      # 111450

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 noiembrie 2021

      Buna ziua. In vederea efectuarii tratamentelor din perioada de repaus vegetativ, se poate efectua un prim tratament cu un produs pe baza de cupru precum Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g, in doza de 50 g/10 L apa. Ulterior, dupa 10-14 zile de la aplicarea tratamentului cupric, se va efectua tratamentul cu ulei horticol: Ovipron Top, 100 ml, in doza de 250 ml/10 L apa.
      Tratamentele din repaus vegetativ se efectueaza atat toamna (cand minimum 50% din frunze au cazut), cat si primavara (inainte de umflarea mugurilor), totalizand astfel 4 tratamente (fungicid cupric, urmat de tratamentul cu ulei horticol). In articolul de pe blogul nostru (Tratamente de iarna cu uleiuri si produse pe baza de cupru) puteti regasi mai multe informatii despre tratamentele din perioada de repaus, precum si despre produsele recomandate.
      Pe parcursul perioadei de vegetatie, pentru a spori rezistenta pomilor la atacul agentilor fitopatogeni si pentru a tine daunatorii la distanta, puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant organic precum AMN Fusek, 500 ml, aplicat prin pulverizare foliara, in doza de 100 ml/10 L apa.

      # 111453
      1 urează frunze verzi
    • Andreea
      2 noiembrie 2021

      citisem in articolul la care ati facut trimitere ca pot amesteca zeama bordeleza cu ovipron, de aceea intrebam daca pot fi facute impreuna si separat ceva pe baza de sulf. Intreb pentru ca nu imi este clar din articolul la care mi-ati facut trimitere. Realizez stropirile fara atomizor deci mi-ar fi mai usor sa fie cuplate substantele(cupru+ulei macar).

      # 111462
      1 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        2 noiembrie 2021

        Zeama Bordeleza si Ovipron Top se pot amesteca si aplica impreuna, respectand doza de 150 ml ulei horticol + 50 g Zeama Bordeleza, intr-un volum de 10 L apa.
        In cazul riscului de aparitie a fainarii (daca boala a fost prezenta in perioada de vegetatie), tratamentul fungic se poate efectua cu un fungicid pe baza de sulf: Thiovit Jet 80 WG, 30 g, inlocuind tratamentul cu fungicidul pe baza de cupru. De asemenea, nu este recomandat ca fungicidul pe baza de sulf sa se aplice in amestec cu Ovipron Top, ci separat, la interval de 10-14 zile.

        # 111464
        1 urează frunze verzi
    • Andreea
      2 noiembrie 2021

      deci ori cel cu cupru, ori cel cu sulf, am inteles! multumesc pentru lamuriri!

      # 111465
      2 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

arbusti cultura
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbusti Fructiferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi