Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Vali
      22 iulie 2019
      6 urează frunze verzi

      Cum pot scapa de plosnitele de pat ?

      Buna ziua.Cum pot scapa de plosnitele de pat ?Ce produs e cel mai eficient si mai rapid,vad multe produse la care comentariile nu sunt pozitive ☹️.Nu stiu ce as putea alege sa scap de acest stres

      # 93274

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 iulie 2019

      Buna ziua, pentru combaterea eficienta a plosnitelor de pat, trebuie sa respectati intocmai pasii. In primul rand, tratamentul trebuie repetat de 2-3 ori. Un prim tratament il puteti face aplicand un insecticid prin pulverizare precum Cytrol Forte WP, 20 g, 20 g/5 l apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator cum ar fi i7.2 Dobol Fumigator, 10 g in fiecare camera. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor ecloza si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.
      Dupa aplicarea solutiei, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa. De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, vor trebui spalate la o temperatura de peste 60 grade.
      O optiune pentru tratarea hainelor, cartilor sau a altor obiecte infestate cu plosnite este inchirierea unei genti termice. Gentile de acest gen, cum ar fi Inchiriere Geanta termica ZappBug Heater sau Inchiriere Geanta termica ZappBug Oven 2 9504, 24 ore , folosesc un sistem de incalzire pentru a ucide insectele. Temperatura ridicata din interiorul gentii este suficienta pentru a extermina plosnitele (sau alte insecte mici) in toate stadiile de dezvoltare, inclusiv ouale, larvele si adultii. Functioneaza prin incalzirea articolelor infestate la o temperatura care este letala pentru plosnite. Inchirierea unei genti termice este o alternativa non-toxica si naturala de a scapa de acesti daunatori.
      Pentru obiecte mai mari precum saltele de pat, canapele, fotolii etc. puteti avea in vedere folosirea unei camere termice precum Camera termica ZappBug Room 9502 sau inchirierea camerei Inchiriere Camera termica ZappBug Room 9502, 24 ore .

      # 93275
      3 urează frunze verzi
    • Diana Suliga
      13 iunie 2023

      Buna ziua si parintii mei au plosnite in apartment. La inceput au fost cumplit de multe, ei nu au realizat si situatia a iesit total dd sub control. Am chemat 2 firme de dezinsectie, total 5 ori (prima firma, 2x nu a dat complet). A 2a firma da, f buna dar Inca sint plosnite. Eu personal cred ca sint sub parchet. Si ça trebuie scos parchetul. Dar parintii mei sint f in virsta si sa se intoarca dupa operatia asta in o casa complet goala e psihologic pt ei aproape impossible. Aveti un sfat pt mine ? Va multumesc mult, cu stima, Diana

      # 171355
      2 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        15 iunie 2023

        Buna ziua, in ceea ce priveste plosnitele de pat, nu este un comportament caracteristic acestora sa se afle in zona respectiva (sub parchet). Tratamentul de combatere este mai complex, si implica efectuarea a 2-3 tratamente, la interval de 7-10 zile, tratamente ce consta in aplicarea unui insecticid prin pulverizare, urmate de utilizarea unor insecticide aerosol, fiind importanta si intreprinderea unor masuri specifice (aspirarea zonei tratate pentru a indeparta insectele moarte si ouale acestora, spalarea tutuor tesaturile si materialele care suporta acest proces etc.). In acest caz, daca sunt in continuare prezente in spatiul respectiv, se recomanda efectuarea unui prim tratament cu un insecticid prin pulverizare (de exemplu, Cytrol Forte WP, 20 g, K-Othrine Partix, 240 ml, K-Othrine WG 250, 20 g etc.), urmata de utilizarea unui insecticid aerosol (i135 PermFum Midi, 11 g, Dobol Fumigator, 20 g sau i7.2 Dobol Fumigator, 10 g). In momentul aplicarii tratamentului, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata. Ulterior se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa aspirare. Dupa 7-10 zile, in functie de evolutia infestarii, se recomanda repetarea tratamentului (insecticidul prin pulverizare + insecticidul aerosol).
        In plus, dupa incheierea tratamentelor chimice, se pot folosi si capcane adezive, cu scop de monitorizare, precum si de verificare a rezultatelor tratamentelor efectuate: Stick-Em The Bugo Capcana Plosnite 211H, set de 8 sau CatchMaster BDS-SLDR96, adeziv plosnite . Pentru mai multe informatii detaliate despre modul de efectuare a tratamentelor, precum si produsele recomandate, va rugam sa consultati si articolul urmator: Scapa de plosnite de pat, solutii.

        # 171905
        1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

scapa-de-plosnite-de-pat
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plosnite de pat

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi