cum pot reduce umiditatea daca ghiveciul lamaiului este prea mare

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Ela Botanista, Ajutor in Gradina 25 iunie 2019 la 9:54 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #22895 Răspuns
  Cristian

  Buna ziua ,va rog sa -mi dati un sfat la un lamai.Am replantat lamaiul intr-un ghiveci destul de mare pentru varsta lamaiului, ceea ce face ca umiditatea din sol sa persiste destul de mult tinand cont ca este vara si lamaiul se afla in aer liber.Desi ud destul de rar ,solul este mult timp umed ( sunt afectati lastarii tineri,acestia devin moi se curbeaza si frunzele . Mentionez ca pamantul are drenaj bun , am replantat in pamant special pentru citrice.Cum as putea reduce umiditatea solului,multumesc.PS Ghiveciul are diametrul de 35 cm ,lamaiul are inaltimea de 60cm.

 • #23085 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, daca ghiveciul este mult prea mare in raport cu lamaiul, portiunea de substrat, din partea exterioara radacinilor va ramane umeda, deoarece nu este explorata de catre acestea, de aceea este important ca transplantarea sa se realizeze intr-un vas potrivit, putin mai mare in diametru decat cel initial (cu aproximtiv 5-6 cm).
  Ceea ce puteti face pentru a mai reduce din umiditate, daca nu doriti sa il transplantati este sa il scoateti si sa puneti pe fundul ghiveciului un strat de pietris, eventual sa amestecati o mica parte din substrat cu nisip.
  De asemenea, este important sa nu lasati apa sa stagneze in tavita ghiveciului.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">