Cum pot proteja plantele de buxus de daunatori?

Acest subiect conține 1 răspuns are 1 voce și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 7 aprilie 2017 la 1:48 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #9892 Răspuns
  Alexandru Nantu

  Buna ziua,
  Am plantat niste lastari de buxus, doresc sa stiu cum ii pot proteja de daunatori.
  Va multumesc!

 • #10117 Răspuns
  Tom Botanistul

  Daca buxusul este ingrijit corespunzator, in principiu, nu va fi atacat de boli, doar in cazuri extreme si izolate. Totusi se pot efectua tratamente preventive cu fungicide.
  Referitor la daunatori, acesta este atacat in fiecare an de Cydalima perspectalis, consumandu-i frunzele in totalitate.
  De aceea, se pot efectua tratamente cu insecticide cum ar fi Mospilan (http://www.botanistii.ro/nipponsoda-mospilan-20-sg.html) sau Actara (http://www.botanistii.ro/syngenta-actara-25-wg.html). Un plic de 1.5 grame se dizolva in 5 l de apa si se pulverizeaza pe arbusti.
  Impreuna cu unul din insecticidele de mai sus se poate aplica preventiv si un fungicid ca Topsin (http://www.botanistii.ro/nippon-topsin-70-wdg.html), 10 grame dizolvate in 10 litri apa.
  Pentru o dezvoltare corecta a arbustilor se poate administra la radacina un ingrasamant special pentru buxus ca Hauert (http://www.botanistii.ro/hauert-ingrasamant-buxus-1-kg.html).


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">