Vezi 5 fire de răspunsuri
  • blaga ioan
   15 aprilie 2015

   cum pot combate viermele sarma la cultura de cartof daca am plantat

   cum pot combate viermele sarma la cultura de cartof daca am plantat, am constatat ca exista in samanta de cartof viermele sarma dupa ce am plantat, in ce masura imi va fi afectata culturasi daca se mai poate face ceva pentru combatere?

   #70557 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   7 iulie 2015

   Va fi necesar sa efectuati un tratament cu un insecticid cum ar fi Nemathorin (Nemathorin 10 G). Acesta actioneaza prin contact si ingestie, blocand activitatea nematozilor si apoi moartea acestora; efectul maxim se realizeaza dupa 9-17 zile de la aplicarea produsului. De la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare trebuie sa treaca 120 in cazul culturii de cartof.

  • alexcorina
   31 august 2015

   buna ziua, detinem 2.5ha de teren pe care cultivam cartofi,iar in acest an a fost invazie de vierme sarma. ne puteti ajuta cu ce substanta sa combatem si sa prevenim aparatia acestuia si cam cat ne-ar costa tratarea locului pentru cultura viitoare. multumesc frumos

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   31 august 2015

   In primul rand, se vor efectua lucrarile de intretinere a solului. Se poate opta pentru o aratura la adancime mai mare. De asemenea, se pot cultiva soiuri rezistente, se pot distruge resturile vegetale dupa recoltare si se dezinfecteaza uneltele. Odata cu semanatul, se poate aplica si un insecticid cum ar fi Force (Force 1.5 G, 1 kg) care va crea o protectie de lunga durata.

  • Mark-Claudiu
   1 august 2017

   Buna ziua…ceva pentru combaterea viermilor sarma la cultura de cartofi, ce se poate da?

   • Tom Botanistul
    2 august 2017

    Cel mai indicat era ca la infiintarea culturii, odata cu plantarea sa se aplice si un insecticid ca Trika Expert (Trika Expert, 1 kg). Se poate aplica si acum, insa va fi necesar sa se incorporeze la radacina fiecarei plante,  apoi sa se irige.

  • Dan Hiker
   11 mai 2020

   Buna, a incercat cineva Velum Prime in apa de irigat pentru combaterea viermelui sirma?

Vezi 5 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.