Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Ana
   28 iunie 2021

   cum as putea sa redau aspectul sanatos al leylandiilor?

   Iubim si cateii si plantele!Catelul nostru isi marcheaza teritoriul pe leylandii si tuia!I am udat cu cupru si ingrasamant (bilute ).

   #94504

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   28 iunie 2021

   Buna ziua, momentan, in catalogul nostru de produse nu se regaseste un repelent pentru caini si pisici. Astfel, dupa eliminarea partilor uscate, pentru a stimula cresterea sanatoasa, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale coniferelor, precum: Evergreen Fluid, 350 ml sau Fir Fluid, 350 ml. Acestea sprijina rezistenta plantelor la boli, maresc densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Se aplica prin pulverizare foliara, in doza de 25 ml/10 L apa. Se pot efectua 3-4 tratamente, pe parcursul perioadei de vegetatie.
   In plus, este recomandata indepartarea pietrisului de la baza (intrucat pastreaza o umiditate mai ridicata la nivelul solului, implicit a radacinilor) si aplicarea unui ingrasamant natural care sprijina dezvoltarea radacinilor si mareste rezistenta plantelor la factorii de stres, precum: AMN BonaVita, 500 ml. Se dilueaza 50 ml/10 L apa si se aplica prin udare la radacina. Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 10-14 zile.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

cum as putea sa redau aspectul sanatos al leylandiilor? Comunitatea Botanistii
Decorative de exterior
Arbori si arbusti coniferi

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Nicolae bianca
  18 noiembrie 2021
  Ce produs sa utilizez pentru brazii uscati Comunitatea BotanistiiCe produs sa utilizez pentru brazii uscati Comunitatea BotanistiiCe produs sa utilizez pentru brazii uscati Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, detin 2 braduti in curte, iar unul dintre acestia a fost atacat grav, cred ca de niste insecte si nu poate fi salvat, insa de curand am observat ca il ataca si pe celalalt. Voi atasa fotografii pentru a ma ajuta cu indicatii in ceea ce priveste achizitionarea unui produs care sa ma ajute sa salvez bradul. Va rog sa mi comunicati cauza si solutia problemei, daca se poate.
  0
  7
  Trimite
  Apostu Alexandru
  21 octombrie 2021
  Buna ziua. Ce tratament pot folosii pentru a pregătii tuia pentru sezonul rece?
  0
  1
  Trimite
  Mihaela
  21 octombrie 2021
  De ce arata asa coniferele cu multe conuri? Comunitatea BotanistiiDe ce arata asa coniferele cu multe conuri? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Am un Cedru si un alt conifer care au foarte multe conuri, nu stiu daca este normal. Sunt conifere mature de 10 - 15 ani si este primul an cand ii vad asa plini de conuri. Va rog frumos sa imi spuneti daca e de bine:)
  0
  4
  Trimite
  Lore
  20 octombrie 2021
  Care este perioada propice plantarii coniferelor (laylandi, iepuper, brad). Se pot planta in lunile de iarna sau toamna tarziu? Cele in ghiveci sau si cele cu radacina deschisa. Si ce tratamente trebuie aplicate la plantare?
  1
  1
  Trimite
  Adrian Iacob
  18 octombrie 2021
  De ce au inceput sa se faca maro/galben frunzele chiparosilor? Comunitatea BotanistiiDe ce au inceput sa se faca maro/galben frunzele chiparosilor? Comunitatea BotanistiiDe ce au inceput sa se faca maro/galben frunzele chiparosilor? Comunitatea BotanistiiDe ce au inceput sa se faca maro/galben frunzele chiparosilor? Comunitatea Botanistii
  Salut, am plantat acum o luna 70 de chiparosi in gradina si toti au inceput sa se faca maro/galben la baza si maro la varf. Cu doua saptamani inainte plantasem alti 16, dar cumparati din alta parte si plantati de alta echipa, iar acesti 16 nu au nicio problema.
  1
  3
  Trimite