Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Irinel
      8 ianuarie 2022
      2 urează frunze verzi

      Cum as putea face sa imi fac magnolia sa isi revina?

      In aceasta toamna am cumparat dintr-o pepiniera, magnolie rustica. Mi- a venit la ghiveci cu tulpina verde. Am luat legatura cu ei si i-am intrebat daca e ok sa o pun asa in gradina si mi-au spus ca e mai bine sa o pun intr-un ghiveci mai mare si sa o tin in casa pana in primavara. Nu avea nicio frunza pe atunci. M-am ingrijit de ea si au inceput sa apara primele frunze. Am fost tare bucuros cand am vazut-o ce bine a pornit, apoi intr-o zi am gasit-o asa cu frunzele lasate. Am avut-o pe un pervaz in sufragerie cu un calorifer sub ea. Nu stiu unde sa o duc sau ce sa ii cumpar sa o salvez. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.

      # 114921

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Sofia
      10 ianuarie 2022

      Eu cred ca trebuie să o pui in gradina deoarece îi trebuie spațiu mai mare sau un ghiveci mai mare dacă se poate. Pentru ca poate i-au ajuns rădăcinile la fundul ghiveciului cred nu stiu sper ca te-am ajutat puțin!

      # 114927
      0 urează frunze verzi
    • Arina
      10 ianuarie 2022

      Nu sunt specialist dar ce s-a intimplat a fost un şoc termic pt puiul tau. De la calorifer a venit exces de caldura iar de la fereastra rece … e suficient sa ii schimbi locul unde temperatura e mai stabila si sa fie suficienta lumina… frunzele pot sa si cada dar de fapt ii vor creste altele daca tulpina e bine. Lasa pamintul sa ii fie umed si poti sa ii dai un pic de ingrasaminte in apa. Nu o uda in exces. Insanatosire grabnica!

      # 114935
      1 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      10 ianuarie 2022

      Buna ziua! Intr-adevar, dupa cum a mentionat si Arina, amplasarea magnoliei langa fereastra si calorifer a putut determina ofilirea usoara a frunzelor. De moment, ar fi indicat sa o amplasati intr-un spatiu mai racoros, insa cu o temperatura constanta, si sa o udati astfel incat substratul sa se usuce intre udari, iar apa sa nu stagneze in tavita de scurgere. In primavara, se poate recurge la planarea acesteia afara, direct in sol, cand temperaturile depasesc pragul de 5 °C. Este important ca plantarea sa se realizeze cu balotul de pamant pe radacini, dupa care sa ii administrati mai multe tratamente cu un ingrasamant ce stimuleaza inradacinarea, precum AMN BonaVita, 500 ml, aplicat prin udare, in doza de 50 ml/10 L apa.
      Mai multe informatii despre plantarea arborilor si arbustilor ornamentali sunt prezentate si in articolul urmator: Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali.

      # 114992
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

magnolia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Magnolia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi