Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Bogdan
      14 mai 2020
      0 urează frunze verzi

      cu ce se efectueaza al doilea tratament la tuia?

      Buna ziua! Doresc sa fac al doilea tratament la tuia pe anul asta. Pe primul l-am facut acum 3 sapt si a constat in Dythane + Nissorun. Acest tratament pe care vreau sa il aplic consta in: Score + Dythane + Nissorun + Atonik. Acestea sunt substantele pe care momentan le am si as vrea sa ma rezum la ele. Va rog sa imi spuneti daca este ok acest „cocktail” si daca poate fi aplicat imediat ce trece vantul asta. Dupa 2 saptamani voi aplica si Sare Amara.

      # 60128

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 mai 2020

      Buna ziua, in cazul coniferelor, in general, se efectueaza 2-3 tratamente, la interval de 10-14 zile cu un fungicid pe baza de cupru precum Funguran OH (Funguran OH 50 WP, 30 g) – 30 g/15 L apa, Zeama Bordeleza (Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g), 50 g/10 l apa sau Coppermax (Coppermax, 30 g), 30 g/15 l apa, pe care sa il alternati cu un produs pe baza de mancozeb, de exemplu, Dithane (Dithane M 45, 20 g ), 20 g/10 L – (pe care ati mentionat ca l-ati aplicat) sau Ridomil Gold (Ridomil Gold MZ 68 WG, 25 g), 25 g/10 l apa.
      Avand in vedere acel ”cocktail”, in cazul tratamentelor se pot amesteca un fungicid cu un insecticid, daca acestea sunt compatibile din punct de vedere fizico-chimic. Trebuie sa aveti in vedere, totusi, ca inaintea utilizarii unui amestec de produse (fungicide, insecticide, ingrasaminte lichide) se recomanda a se efectua un microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa. Nu folositi amestecul daca produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc. Pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este de dorit aplicarea individuala atat a produselor de protectia plantelor, cat si a ingrasamintelor. Sau, reducerea la minimum a numarului de componente din amestec. Daca ati aplicat produsul pe baza de mancozeb, Dithane, este recomandat ca la acest tratament sa nu il mai administrati, ci sa il alternati, de preferat cu ceva pe baza de cupru. Insa, daca aveti Score si il doriti pe acesta, se poate aplica. Este de preferat ca ingrasamantul/stimulatorul Atonik sa fie aplicat la aproximativ 10-12 zile dupa incheierea tratamentelor.

      # 60129
      0 urează frunze verzi
    • Petre
      19 mai 2020

      Buna ziua,
      In urma cu doi ani am plantat un 30 de Tuya smaragd. Arata cat de cat bine, doar ca in interior au ramuri uscate, iar uni dintre ei nu sunt asa verzi iar alti au niste bobocei. As vrea sa le fac un tratament pentru intretinere pe tot parcursul anului.
      Multumesc

      # 60130
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      19 mai 2020

      Buna ziua, este recomandat sa eliminati partile uscate, apoi, se pot efectua 2-3 tratamente cu un fungicid pe baza de cupru precum Funguran OH (Funguran OH 50 WP, 30 g) – 30 g/15 L apa, Zeama Bordeleza (Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 50 g), 50 g/10 l apa sau Coppermax (Coppermax, 30 g), 30 g/15 l apa, pe care sa il alternati cu un produs pe baza de mancozeb: Dithane (Dithane M 45, 20 g ), 20 g/10 L apa sau Ridomil Gold (Ridomil Gold MZ 68 WG, 25 g), 25 g/10 l apa. Tratamentele se vor efectua la intervale de 10-14 zile. Mai exact, primul tratament il efectuati cu un fungicid pe baza de cupru, apoi dupa 10 – 14 zile se va aplica Dithane sau Ridomil Gold. In plus, este foarte important sa le asigurati o fertilizare corespunzatoare, astfel, se recomanda administrarea unui ingrasamant special precum cel de la Hauert (Ingrasamant conifere si arbusti decorativi Hauert, 1 kg).

      # 60131
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi