Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Anghel
      20 aprilie 2017
      0 urează frunze verzi

      Cu ce produs pot trata putregaiul cenusiu la capsuni?

      Buna ziua! Am o cultura de capsuni. Din experienta anilor trecuti, in perioada de fructificare, mai ales daca sunt si ploi, se pierde foarte mult din cauza putregaiului. Mi s-a recomandat sa utilizez Teldor. Se poate amesteca cu Cropmax in vederea aplicarii?

      # 73755

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul
      25 aprilie 2017

      Desigur, fungicidul Teldor 500 SC, 10 ml este extrem de eficient in combaterea putregaiului cenusiu, insa, atunci cand vreti sa combinati anumite produse de protectia plantelor, este indicat sa cititi cu atentie eticheta acestora. De regula sunt mentionate pe ambalaj substantele incompatibile in amestec (numele substantei active sau pH-ul acesteia).Pentru a stabili compatibilitatea, trebuie sa aveti in vedere ca inaintea utilizarii unui amestec de produse (fungicide, insecticide, ingrasaminte lichide) sa se efectueze un microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa.
      Nu folositi amestecul daca produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc. Pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este de dorit aplicarea individuala atat a produselor de protectia plantelor, cat si a ingrasamintelor sau reducerea la minimum a numarului de componente din amestec. De asemenea, la 7-10 zile se mai poate alterna tratamentul cu Cidely Top, 10 ml care combate si Patarea alba in cultura de capsun. Ctiti cu atentie si respectati timpul de pauza de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare, inscris pe eticheta produselor utilizate.
      Pe viitor, pentru a evita instalarea anumitor boli/atacul daunatorilor, in functie de fiecare fenofaza, este recomandata efectuarea tratamentelor preventive, prezentate in urmatorul program de tratamente: Capsun – Program de tratamente.

      # 73756
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

capsun-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Capsun

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi