Vezi 2 fire de răspunsuri
    • rosca ada
      10 august 2021
      0 urează frunze verzi

      Cu ce as putea trata tuia pentru ramuri ruginii?

      de un an de zile ii avem plantati in gradina fara ai stropi cu nimic. unii asa erau cand iam cumparat, vanzatorul sustinand ca in primavara isi revin singuri

      # 102765

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      10 august 2021

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati cateva imagini relevante cu plantele (facute de aproape, cat si in ansamblu), in care sa se observe simptomele mentionate.
      De asemenea, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre tuia: unde sunt amplasate, care sunt conditiile de mediu (sol, lumina, umiditate)? Cat de des le udati si cum se realizeaza udarea? Ati administrat ingrasamant? Se observa prezenta vreunui daunator pe plante?

      # 102809
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      11 august 2021

      Avand in vedere informatiile furnizate, se recomanda eliminarea partilor uscate/afectate si efectuarea a 1-2 tratamente, la interval de 7 zile cu un fungicid cupric: Champ 77 WG, 20 g. Se dizolva 20 g/10 L apa si se aplica prin pulverizare foliara.
      De asemenea, avand in vedere calitatea solului, se recomanda si administrarea unui ingrasamant organic, bogat in microorganisme benefice, precum Recharge, 250 g. Acesta imbunatateste calitatea solului, stimuleaza cresterea sanatoasa a plantei si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor. Se aplica periodic, prin udare. In plus, se recomanda si afanarea solului de la baza planelor si mentinerea unei portiuni de teren fara vegetatie.
      In toamna, pentru a creste rezistenta acestora la inghet si alte conditii capricioase din sezonul rece, puteti administra un ingrasamant granular precum: Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg.
      Ulterior, din primavara, la pornirea in vegetatie, pentru o buna crestere si dezvoltare, se recomanda administrarea ingrasamintelor specifice: granulare, prin incorporare (Ingrasamant conifere si arbusti decorativi Manna, 1 kg) si foliare (Fir Fluid, 350 ml sau Evergreen Fluid, 350 ml), aplicate periodic, conform specificatiilor din descrierea produselor.
      Pentru mai multe informatii detaliate despre ingrijire, va rugam sa consultati si articolul urmator: Tuia, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 102845
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi