Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Anca Apetrei
      14 iulie 2022
      1 urează frunze verzi

      Cryptomeria in ghiveci – uscare brusca

      Buna ziua.

      Acum un an am cumparat o Cryptomeria la ghiveci care s-a dezvoltat foarte frumos, a crescut si avea permanent varfuri verzi, noi.
      Acum 2 saptamani am observat ca incepe sa se usuce la varfuri si toate, din verde deschis, s-au facut maro. Acum observ ca si restul crengilor par foarte deshidratate si tind sa se ingalbeneasca.
      Udarea este saptamanala si nu am modificat nimic in rutina plantei. Sta de mult timp in acelasi loc, cu soare direct in intervalul 10-17.
      I-am mai pus ingrasamant lichid pentru conifere, dar ultima aplicare a fost acum 3-4 saptamani.
      Daunatori nu am observat.
      Va rog sa imi spuneti ce recomandari aveti pentru a-si reveni planta.
      Multumesc!

      # 134888

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 iulie 2022

      Buna ziua. In cazul in care nu ati observat prezenta unor daunatori (inclusiv larve, orificii, depuneri de oua etc.) sau simptome specifice unor boli (depuneri, decolorari, mucegai, putregai, fructificatiile unor ciuperci etc.), cel mai probabil, deprecierea poate fi corelata cu un cumul de factori abiotici, precum conditiile de mediu neprielnice, spatiul insuficient pentru dezvoltarea optima a radacinilor (necorelarea dimensiunii coroanei cu dimensiunea radacinilor), udarea necorespunzatoare, necorelarea udarii cu temperaturile inregistrate, lipsa fertilizarii optime, lipsa efectuarii tratamentelor fitosanitare preventive etc. Intrucat criptomeria are o capacitate buna de refacere a coroanei dupa brunificarea usoara a ramurilor, se recomanda indepartarea partilor de planta puternic afectate, cu ajutorul unor instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil (Foarfeca Power Pruner). Ulterior, se recomanda administrarea unui ingrasamant care stimuleaza dezvoltarea optima a radacinilor, contribuind in acelasi timp la imbunatatirea calitatii solului si la revitalizarea plantelor in ansamblu, precum AAMN Nordalge, 500 ml sau AMN BonaVita, 500 ml, prin udare la radacina, conform celor descrise pe etichetele produselor. De asemenea, este indicata aplicarea regulata a unui ingrasamant foliar ce stimuleaza regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, precum Fir Fluid, 350 ml, prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produsului. Ulterior, pe parcursul intregii perioade de crestere vegetativa (primavara-toamna), este indicata aplicarea regulata a ingrasamintelor, cu respectarea recomandarilor din descrierea produselor. Pentru mai multe informatii detaliate despre produsele necesare unei fertilizari echilibrate, pe parcursul unei perioade de vegetatie, va rugam sa consultati si articolul nostru: Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi. In cazul in care ati administrat recent un ingrasamant, este indicata verificarea intervalului de actiune al acestuia si administrarea produselor recomandate dupa acest interval de timp.
      Pe viitor, se recomanda ingrijirea corespunzatoare a criptomeriei, conform celor descrise in articolul nostru: Conifere, informatii si sfaturi de ingrijire este o specie sensibila atat la umiditatea excesiva a solului, cat si la seceta (in special la varste tinere, respectiv in conditii de vegetatie in ghiveci). Astfel, udarea trebuie efectuata moderat, cu cantitati optime de apa, in functie de conditiile climatice (precipitatii, temperatura si umiditatea relativa a aerului), dimensiunea plantei, caracteristicile solului (drenajul) etc.
      Avand in vedere cele mentionate si starea actuala a criptomeriei din imaginile atasate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acesteia pe viitor.

      # 134909
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi