croton – cadere frunze dupa transplantare

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Ela Botanista, Ajutor in Gradina 24 martie 2020 la 1:29 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #25949 Răspuns
  Silvana

  Buna. Am acest Croton, l-am primit in urma cu aprox. 3 sapt. I-am schimbat substratul deoarece era extrem de tare insa am incercat sa am grija de radacina pe care am curatat-o de pamantul intarit. Am folosit amestec de pamant universal + nisip cu pieticele + turba in parti aprox. egale. Am pus si putin fungicid la radacina (Bumper 250 EC care mi-a fost recomandat la plantele de interor). Planta pare a fi in stare perfecta, insa ii cad frunzele fara a fi uscate. Vedeti in poza acele frunze au cazut in ultimele 2 zile. Planta nu s-a schimbat deloc este exact la fel ca inainte sa o primesc. Funzele cazute sunt doar cele de la baza printre care 1 dintre cele noi din varf. O ud doar cand pamantul este intre uscat si umed. Drenajul este excelent.

 • #25997 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, daca ati precizat ca ati transplantat-o recent, atunci caderea frunzelor poate aparea din cauza stresului suferit in urma acestei operatiuni. Pentru a favoriza depasirea stresului fiziologic si cresterea sanatoasa a plantei, puteti aplica un stimulator precum Razormin (https://www.botanistii.ro/atlantica-razormin-250-ml.html). Aplicarea se face prin udare la radacina, in doza de 30 ml/10 L apa. Ulterior, odata cu cresterea vegetativa a plantei, puteti administra foliar un fertilizant precum Cropmax (https://www.botanistii.ro/holland-cropmax-20-ml.html), in doza de 15 ml/10 L apa.

 • #26022 Răspuns
  Silvana

  Ma cam ingrijoreaza ca de cand v-am scris au cazut jumatate frunze si cele din varf inclusiv..

 • #26031 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Daca ati urmat toate sfaturile oferite in postarea anterioara, atunci trebuie sa asteptati ca planta sa isi revina, desi acest proces necesita o perioada mai lunga de timp. Este recomandat sa ingrijiti planta in continuare, corespunzator cerintelor acesteia, Informatii suplimentare despre cresterea crotonului puteti regasi in articolul de pe blog: https://www.botanistii.ro/blog/sfaturi-ingrijire-cultivare-codiaeum/.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">