Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Ruxandra
      3 septembrie 2022
      0 urează frunze verzi

      Crizanteme – pete albe pe frunze

      Am mai multe soiuri de crizanteme si doar acestea sunt afectate. Nu am folosit nimic in afara de insecticid.

      # 140198

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 septembrie 2022

      Buna ziua. Simptomele de pe frunze (petele albe) par a fi caracteristice atacului unor cicade. In acest caz, puteti avea in vedere efectuarea unui tratament cu un insecticid cu spectru larg de actiune precum Faster 10 CE, 2 ml in doza de 2 ml/7 L apa, aplicat prin pulverizare (Pulverizator manual Volpi TECH1) uniforma pe plante. Totodata, petele prezente in primele doua imagini, pot aparea fie in urma unui stres abiotic, fie pot fi caracteristice unei afectiuni de origine patogena, insa, doar pe baza fotografiilor, nu se poate determina cu exactitate (acest lucru se stabileste in urma unor analize de laborator). Astfel, se recomanda indepartarea frunzelor puternic afectate, iar la 7-10 zile de la efectuarea tratamentului cu Faster 10 CE, 2 ml, este indicata si aplicarea unui tratament, cu un fungicid cu spectru larg de combatere precum Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa.
      In plus, pentru a facilita depasirea perioadei de stres, se recomanda si administrarea unui ingrasamant prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta, precum Algaton, 1 litru. Acesta este un ingrasamant pe baza de extracte naturale din alge marine, NPK si imbogatit cu molibden, care pe langa rolul de a favoriza depasirea situatiilor de stres ale plantelor, stimuleaza cresterea si inflorirea sanatoasa a acestora.
      Pentru mai multe informatii despre ingrijirea crizantemelor, precum si bolile si daunatorii ce le pot afecta, va rugam sa consultati si articolul urmator: https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-crizanteme/.

      # 140284
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

crizanteme-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Crizanteme

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi