Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Dragos M.
      10 decembrie 2022
      1 urează frunze verzi

      Crini cu simptome de afectiune

      Am primit acum o luna de zile un ghiveci de crini, cumva, am spart ghiveciul, si a trebuit sa fac o tansplantare. Am pus pamant din imagine, apa demineralizata cu o lingura doua pe suc de lamai inainte cu o noapte sa fac udarea. Udarea o fac cam la o saptamana dupa ce simt ca pamantul de sus este uscat si cateodata mai fac una doua gauri sa simt si cum este pamantul dedesubt. Acum crinul avea toti bulbii inchisi cand l-am primit. A fost ok, pana cand deodata varfurile de la frunze (unele) erau uscate (un maro inchis), am pus inca 100-150ml de apa sa vad cum se comporta. Dupa aceea, frunzele au inceput sa devina galbene, pe masura ce infloreau bulbii, si pierdea cate una, doua pe zi, acum cat timp ele infloreau , mai pierdea una doua pe zi. Am incercat sa aerisesc pamantul, care probabil aveam impresia ca se facuse acumulare de apa si sa putrezeasca radacinile. Aparent nu este. Am luat doua sonde din casa, cu 6-7 ore inainte este umidiatea la ~2 si ph a ramas constant. Dar acum am mai ramas cu doi boboci care risc sa ii pierd, la cum ii vad. Nu am folosit niciun ingrasamant lichid sau pastile. Lumina este medie, indirecta. La cum arata situatia dupa ce se termina florile, merita sa le tai de la baza pentru primavara sau le las tulpinile netaiate? Ce as putea sa fac in situatia asta ?
      Multumesc!

      # 147883

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Dragos
      10 decembrie 2022
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        12 decembrie 2022

        Buna ziua. Din imaginile inserate, per ansamblu crinii arata bine. Deprecierea usoara a fost determinata cel mai probabil de un cumul de factori abiotici, precum: schimbarea conditiilor de mediu, stresul suferit in urma transplantarii, lumina insuficienta, etc. In plus, este bine de stiut ca florile sunt trecatoare, iar dupa o anumita perioada de timp acestea se ofilesc. In continuare, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu din spatiul respectiv, respectarea cerintelor de ingrijire specifice acestor specii (Sfaturi, ingrijire, cultivare, Crini) si administrarea unui ingrasamant organic, bogat in microorganisme benefice, care ajuta la depasirea perioadei de stres, precum: Yokosan, 100 ml, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta. De asemenea, dupa trecerea florilor si uscarea frunzelor, puteti avea in vedere taierea tijelor (tulpinilor) cu instrumente bine ascutite si dezinfectate.

        # 148016
        2 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

crini-sfaturi-ingrjire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Crini

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi