Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Elena
   19 aprilie 2023
   3 urează frunze verzi

   Crin in ghiveci – substrat cu mucegai

   Buna ziua . Sunteti amabili .am primit de curând un crin . Era imbobocit . Am hidratat si am pus dedesubt ghiveci o farfurie de la o orhidee care presupun ca a avut probleme pt ca astazi am constatat in substrat prezenta unor formațiuni albe gen mucegai care stiu ca ataca planta si o usucă. Va rog sa imi recomandați cu ce o pot trata. Presupun ca trebuie transplantata urgent .
   Multumesc

   # 160638

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   20 aprilie 2023

   Buna ziua. Dezvoltarea mucegaiului in substratul plantelor este favorizata, de cele mai multe ori, de umiditatea excesiva, persistenta la nivelul substratului. In magazinul nostru nu avem un produs specific pentru combaterea mucegaiului din ghiveci, insa pentru a evita dezvoltarea acestuia se recomanda udarea moderata, folosind cantitati optime de apa, doar atunci cand stratul superficial al substratului este usor uscat. Avand in vedere existenta mucegaiului la suprafata pamantului, puteti avea in vedere inlocuirea primilor centimetri de substrat cu unul nou, proaspat: Substrat Universal Radicom, 20 litri si amplasarea ghiveciului intr-un loc mai uscat, aerisit. Mai multe informatii despre ingrijirea acestor specii se regasesc in articolul nostru: Sfaturi, ingrijire, cultivare, Crini.
   In plus, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant organic, pe baza de microorganisme benefice, care stimuleaza cresterea sanatoasa: Yokosan, 100 ml, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.

   # 160905
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

crini-sfaturi-ingrjire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Crini

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi