Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Marian Bănică
      21 ianuarie 2023
      3 urează frunze verzi

      crin – frunze ingalbenite

      Are frunze patate

      Attachments:
      # 151039

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 ianuarie 2023

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu sfaturi utile, avem rugamintea sa atasati cateva fotografii cu crinul si in ansamblu si sa ne oferiti mai multe despre acesta: de cand il detineti, conditiile de mediu in care este amplasat (temperatura, umiditate, lumina), modul si intervalul de timp la care se realizeaza udarea, daca ati administrat ingrasaminte, daca ati efectuat tratamente fitosanitare in ultima perioada, respectiv alte informatii care pot fi relevante in acest caz. De asemenea, se recomanda verificarea cu atentie a simptomelor si descrierea cat mai detaliata a acestora (daca observati si prezenta unor daunatori, depuneri, umflaturi, mucegaiuri etc.).

      # 151061
      1 urează frunze verzi
      • Marian
        24 ianuarie 2023

        Bună ziua, il avem de 2 ani, este așezat intr-un hol, cu lumina prin 2 geamuri, temperatura 21^C, si este udat 1 data pe săptămână. Nu a primit niciun tratament, si nu se vad dăunători sau anomalii ale frunzelor, în afara de culoare. Multumesc.

        # 151271
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          25 ianuarie 2023

          Buna ziua. In acest caz, daca nu se observa prezenta daunatorilor, cel mai probabil deprecierea a fost determinata de unul sau mai multi factori de mediu si de ingrijire: posibil udare necorespunzatoare, fluctuatii de temperatura, umiditate atmosferica scazuta, curenti de aer, posibil o afectiune la nivelul radacinii etc. Astfel, de moment, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu, eliminarea frunzelor afectate si efectuarea a 1-2 tratamente preventive cu un fungicid biologic, precum: Dynamic, 100 g, aplicat prin udare, in doza de 10 g/10 L apa. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Acesta, pe langa efectul de combatere a bolilor fungice, are efect de stimulare a dezvoltarii, respectiv de intarire a rezistentei plantelor. In plus, dupa 10-14 zile de la finalizarea tratamentelor cu fungicid, pentru a creste rezistenta plantei la diferite conditii de stres, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare conform indicatiilor de pe eticheta produsului. Pentru mai multe sfaturi si informatii despre ingrijirea acestor specii, puteti urmari articolul nostru: Sfaturi, ingrijire, cultivare, Crini. In continuare, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome sau cele mentionate se accentueaza, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

          # 151348
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

crini-sfaturi-ingrjire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Crini

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi