Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alex
      20 mai 2022
      2 urează frunze verzi

      Crescaturi pe frunze – afida galicola a ulmului

      Aceste lucruri au aparut pe multe dintre frunzele unui copacel din curte (nici nu stiu exact ce copac este, probabil un fel de frasin). Presupun ca sunt afide dar nu prea imi dau seama ce sa le fac. Am incercat cu Antario dar nu s-a intamplat nimic.

      # 127829

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 mai 2022

      Buna ziua. In fotografia atasata pare a fi vorba despre un ulm, cu atac de afida galicola a ulmului (Tetraneura ulmi). Pentru prevenirea inmultirii acestui daunator, este recomandata indepartarea frunzelor afectate si distrugerea acestora prin ardere. Deoarece galele sunt deja formate, aplicarea unui insecticid este ineficienta in momentul actual. In general, daunatorii parasesc galele in perioada iunie-iulie, colonizand radacinile unor specii erbacee. In cazul in care atacul este masiv, se recomanda efectuarea a 2-3 tratamente in momentul deschiderii galelor, cu insecticide precum Faster 10 CE, 2 ml (aplicat prin pulverizare in doza 2 ml/ 6 l apa) si Teppeki, 1.5 g (aplicat prin pulverizare in doza 1,5 g/ 10 l apa), respectiv prin alternarea acestora, la intervale de 5-7 zile. Insecticidele se recomanda a fi aplicate atat pe partile aeriene ale ulmului, cat si pe plantele erbacee din apropiere, respectiv la sol.
      Intre timp, se recomanda administrarea unui ingrasamant cu efect de imbunatatire a calitatii solului, stimulare a cresterii sanatoase si intarire a rezistentei la actiunea agentilor fitopatogeni, precum AMN Arbori, 500 ml, prin udare la radacina, conform instructiunilor din descrierea produsului. Mai multe informatii privind ingrijirea adecvata a acestor specii de arbori se regasesc in articolul urmator: Ulm, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 127838
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ulm-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ulm

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi