Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Daniela I
      6 noiembrie 2020
      0 urează frunze verzi

      Conifere cu probleme

      Buna ziua am o tuia spirala care aproape ca sa uscat cred si nu stiu ce sa îi fac.Am cumparat acum 4 luni tuia si brad argintiu i am udat in vara la 3-4zile iar acum o data pe saptamana,am tratat cu curzate manox si la 7 zile cu zeama bordereza.Nu am vazut nici un dăunător.Bradul argintiu cred ca are si o ciuperca i am dat cu curzate manox. As vrea sa stiu ce ar trebui sa fac in privința lor.Multumesc.

      # 57559

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      6 noiembrie 2020

      Buna ziua, avand in vedere faptul ca plantele se afla in ghiveci, este probabil ca acestea sa sufere un stres fiziologic provocat de compactarea radacinilor, insa poate fi cauzat si de anumiti factori, in special umiditatea excesiva, persistenta din substrat, drenajul slab, care blocheaza procesele de absorbtie prin anumite portiuni ale radacinii. Pentru a evita aceste aspecte, se recomanda plantarea coniferelor, in gradina, direct in sol. Speciile de conifere sunt mai sensibile fata de momentul plantarii. In cazul lor, aceasta lucrare se recomanda sa se faca toamna (septembrie-octombrie) sau primavara (martie-aprilie). Plantarea in perioada de repaus asigura arborelui sau arbustului nou plantat timp pentru dezvoltarea corespunzatoare a radacinilor pana la pornirea acestuia in vegetatie. Mai multe detalii despre plantare puteti regasi in articolul urmator: Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali. Ulterior plantarii, pentru a favoriza prinderea coniferelor, este indicat sa se aplice un stimulator de inradacinare precum Razormin (Razormin, 250 ml), in doza de 30 ml/10 l apa, aplicat prin udare. Se pot efectua 2 tratamente, la interval de 10-14 zile.
      In ceea ce priveste simptomele prezente la brad, trebuie sa stiti ca substanta alba, lipicioasa, observata pe scoarta reprezinta rasina (seva) acestuia, sectretata in mod natural de arborii coniferi (de unde provine si denumirea de rasinoase), in urma leziunilor sau a unui stres suferit.
      Din primavara si pe parcursul perioadei de vegetatie, se poate administraun ingrasamant special pentru conifere, precum Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/10 l apa, acesta contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului.
      Pentru mai multe informatii despre brazi se poate consulta articolul urmator: Brad, informatii si sfaturi de ingrijire si informatii despre tuia: https://www.botanistii.ro/blog/thuja-cum-sa-plantezi-si-sa-ingrijesti-acest-arbore/.

      # 57564
      0 urează frunze verzi
      • Daniela I
        9 noiembrie 2020

        Buna ziua,multumesc pentru raspuns dar in momentul actual ar trebuie sa mai fac ceva tratamente la conifere sa inteleg ca acum nu mai pot sa plantez coniferele.

        # 57565
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          9 noiembrie 2020

          Daca temperaturile depasesc 5 grade Celsius, solul nu este inghetat si nu exista pericol de inghet, puteti planta coniferele inclusiv in aceasta perioada, pentru a permite dezvoltarea normala si sanatoasa a sistemului radicular si implicit, a coroanei. Este esential ca plantarea sa se efectueze cu balot de pamant, iar radacinile sa aiba un volum proportional cu coroana plantei, de aceea se va evita fasonarea sau afectarea radacinilor in vreun fel. Imediat dupa plantare, se calca bine pamantul din jurul arborelui/arbustului si se uda din abundenta, pentru a compacta solul si a elimina golurile de aer din jurul radacinilor. Dupa aceea, pentru a favoriza prinderea, se recomanda aplicarea stimulatorului de inradacinare Razormin (Razormin, 250 ml).

          # 57566
          0 urează frunze verzi
          • Daniela I
            9 noiembrie 2020

            Buna ziua.Multumesc frumos.

            # 57567
            0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi