conifere cu portiuni maronii

Acest subiect conține 3 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Ela Botanista, Ajutor in Gradina 19 august 2019 la 2:30 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 3 Răspunsuri
 • #23861 Răspuns
  Ioana

  Buna ziua. Avem în curte aceste conifere argintii. De cateva luni au inceput sa devina maronii anumite portiuni. I-am stropit dar tot nu își revin. Ce ne-ati recomanda? Va multumesc anticipat.

 • #23890 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, portiunile uscate nu isi mai revin (trebuie eliminate inainte de a efectua tratamentul), uscarea este un proces ireversibil.
  Ne puteti mentiona ce tratamente ati efecutat, la ce interval? De asemenea, cum se realizeaza udarea, intervalul?

 • #30956 Răspuns
  Nicoleta

  Buna ziua,
  Am nevoie de ajutorul Dvs, pt care vă mulțumesc în avans!
  Avem un molid argintiu, in vârstă de 5-6 ani. De câteva luni, am observat degarnisirea de ace in partea inferioara și cu tendință de expansiune. Zona afectata este cea care primește cel mai puțin soare. I-am adus pământ nou, am săpat în jurul său și a început să facă muguri, precum se vede in poze, dar în zona afectata, ori nu au apărut deloc , ori mugurii sunt f mici. Nu am observat dăunători, doar acea zona acoperita de o substanță albă, care nu stim daca e eliminată de molid ca mecanism de protecție sau e altceva. Ce ne sfătuiți să facem ? Mulțumim frumos!nicoleta

 • #31267 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, la conifere in general, uscarea si degarnisirea frunzelor (acelor) de la baza plantei/din interiorul coroanei reprezinta un proces normal, ce se datoreaza luminii care nu reuseste sa patrunda printre ramurile dese ale arborilor. De asemenea, substanta alba, vascoasa, observata pe scoarta molidului reprezinta rasina (seva) acestuia, sectretata in mod natural de arborii coniferi (de unde provine si denumirea de rasinoase).
  Pentru a stimula in continuare cresterea sanatoasa a arborelui, puteti administra un fertilizant foliar special pentru conifere: Fir Fluid (https://www.botanistii.ro/schacht-ingrasamant-fir-fluid-350-ml.html).


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">