Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Roxana
   29 august 2023
   1 urează frunze verzi

   Conifer uscat, in varsta de 40-50 de ani

   Buna ziua!
   Am un brad de aprox 40-50 de ani, inaltime in jur de 12m. A inceput sa se usuce foarte tare din interior si ii cad acele. Foarte posibil ca la baza lui pisicile din zona sa isi faca nevoile. Langa el se afla un santier, schelele fiind montate printre ramurile lui.
   Cum il pot ajuta?
   Va multumesc!

   #183074

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Carmen
   30 august 2023

   Puteti atasa fotografii focalizate, facute de aproape ?
   Se poate observa un daunator?

   #183194
   0 urează frunze verzi
   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    30 august 2023

    Buna ziua. Este cunoscut faptul ca uscarea usoara din interiorul coroanei si la baza coroanei este un fenomen normal la ienuperi, ce apare odata cu inaintarea in varsta, respectiv cu cresterea si indesirea coroanei si, implicit, limitarea patrunderii luminii in interiorul acesteia. In cazul de fata este posibil ca fenomenul sa fi fost accentuat de un cumul de factori abiotici, insa pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa verificati cu atentie si sa ne comunicati daca observati prezenta unor simptome neobisnuite pe ace, ramuri sau pe tulpina (inclusiv orificii, puf alb, panze foarte fine, excrescente, depuneri, decolorari delimitate, scurgeri de rasina, rumegus, mucegai sau altele). De asemenea, va rugam sa atasati fotografii cu coniferul in ansamblu, sa descrieti conditiile de mediu din zona respectiva (sol, temperaturi, vant, precipitatii, expunere), sa precizati la ce intervale de timp si prin ce metoda realizati udarea, ce cantitate de apa administrati la o udare, daca ati administrat ingrasaminte, daca ati efectuat tratamente fitosanitare, daca simptomele de uscare se observa in intreaga coroana sau numai pe unele ramuri (respectiv localizarea acestor ramuri, daca este cazul), daca au fost sapaturi in apropierea coniferului sau daca au fost substante scurse (ex. vopsea, ciment, solutii de curatat diverse instrumente sau recipiente, erbicid sau altele), precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz.

    #183221
    0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Arbori si arbusti coniferi

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi