Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Georgiana Busuioc
      21 august 2022
      2 urează frunze verzi

      Conifer uscat in ghiveci – schimbarea conditiilor de mediu

      Buna ziua. Iarna trecuta am cumparat de la Lidl un bradut foarte mic in ghiveci. Ajunsi acqsa, l-am plantat imediat intr-un ghiveci mai mare, plantarea efectuandu-se cu tot cu pamantul original si cu multa grija la radacini. Udarea a avut loc in functie de anotimp, in perioada iernii a fost udat cu 500-1000 ml de apa odata sau de doua ori pe saptamana (in functie de temperaturi si de cat de uscat era solul) iar de cand a intrat in perioada de vegetatie, a fost udat cu 2l de apa la 3-4 zile (cateodata si la 2 zile daca pamantul se usca foarte repede din cauza temperaturilor ridicate). Intotdeauna udarea avea loc seara sau dimineata foarte devreme cand temperaturile nu erau ridicate. La un moment dat a dat semne ca se usuca, dar asta mi-am dat seama ca se intampla din cauza soarelui care batea direct pe el, asa ca l-am mutat intr-o zona putin mai umbrita si i-am aplicat ingrasaminte de conifere Biopon de 3 ori odata la 2 saptamani, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa aceste masuri, bradutul si-a revenit complet si era verde si viguros.
      Acum 4 saptamani a trebuit sa ne mutam in Italia, si l-am luat si pe el cu noi cu masina, fara sa ii schimbam pamantul sau ghiveciul, si avand grija sa nu fie afectat in vreun fel din cauza drumului. Problema in schimb a apartut acum 2 saptamani si jumatate cand a inceput sa i se usuce varful si sa devina galben maroniu. Am incercat sa ii aplicam ingrasaminte, dar spre deosebire de data trecuta, cand se vedea imbunatatirea dupa o aplicare, acum este mult mai rau. Pe langa faptul ca i se usuca acele, acestea cad si cad si acele care sunt verzi. Plus ca nu are delic vigoare in el, crengile sunt foarte moi. Nu am observat urme de daunatori, nici intepaturi, nici substante lipicioase.
      Va rog mult sa ma ajutati, nu as dori sa il pierd.

      # 138442

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 august 2022

      Buna ziua. Coniferul din imagnile atasate pare a fi afectat intr-o proportie foarte ridicata si cel mai probabil nu isi va mai reveni. Daca considerati totusi ca exemplarul are sanse de regenerare, puteti avea in vedere indepartarea portiunilor de planta afectate, respectiv ingrijirea si fertilizarea corespunzatoare a acestuia, conform celor escrise in articolele noastre: Conifere, informatii si sfaturi de ingrijire si Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi.

      # 138505
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi